23948sdkhjf

Test dig selv: Hvor skarp er du på lithium-ion-batterier?

| Medlemsnyhed | Indrykket af DENIOS ApS

Spæn igennem quizzen, få svaret og sug ny viden til dig

De er små, effektive og labber hurtigere energi til sig, end en retriever, der lige har fået fyldt sin madskål. Det er altså ikke uden grund, at du kan spotte lithium-ion-batterier i alt fra elbiler til mobiler. Men det er ikke kun deres smarte funktioner, der trækker overskrifter. De har nemlig også været kilden til en række ulykker. Så hvor meget ved du egentlig om dem?

 

1.  Hvilke er blandt de hyppigste årsager til lithium-brande?

a) Deformering af celler ved forkert håndtering af batterierne (kollisioner og tab)

b) Overophede celler pga. for høje temperaturer og overopladning

c) Begge dele

 

Og det rigtige svar er… C! Lithium-ion-batteriernes omfattende produktionsstandarder scorer dem egentlig en plads i kategorien ”forholdsvis sikre”. Men skruer du forkert på temperaturen er det som tændstikker til branden. Du kan blive klogere på risiciene lige her.

 

2.  Kan du slukke en lithium-brand med vand?

a) Ja, siden vandet absorberer varmen fra ilden, kræver det den samme mængde vand

b) Så skal der godt nok nogle spande til eller suppleres med andre midler

c) Nej, her skal der specielle midler til

 

Var dit svar b? Så ding-ding! Undersøgelser peger på, at vandets kølende effekt godt kan få flammerne trængt op i en krog. Men - det frarådes alligevel som slukkemiddel. Vandforbruget slår nemlig andre brandes med længder, og branden skal derfor helst kvæles. Det kan du fx gøre med de små PyroBubbles®, som både slukker og forebygger brande.

 

3.  Hvordan opbevarer du så batterierne bedst? (Psst, der er måske mere end et svar)

a) Efter producentens anbefalinger

b) I et fryseskab for at absorbere varmen

c) Efter dine individuelle krav

 

Satte du flueben ved både a og c? Så slutter du på toppen. Batterierne er så forskellige, at du scorer flest sikkerhedspoint ved at følge anbefalingerne til netop din slags. Det samme gælder for din virksomhed. Hvilke risici lurer her? Peg dem ud og find en passende løsning. Vi tilbyder både skabe, containere og skræddersyede opbevaringsløsninger - endda med 90 minutters brandsikring indeni OG udenfor systemerne. Så bliver flammerne kvalt, før de får nallerne i din virksomhed.

 

Brandgodt arbejde! Hvor mange rigtige fik du?

Prøver du febrilsk at opspore den nærmeste medaljeshop, eller blev du er efterladt med ægget (0)? Uanset hvad er der mere viden at hente: Bare skøjt ind på vores artikel. Hvis det nu er din tur til at stille spørgsmål, så venter vi spændt på 76 24 40 80 eller info@denios.dk.


Kommentarer

Finn Bjerrehave
Livsfarlige batterier, skal afløse fossilt genbrug, er verden blevet tosset, defekt cykel-barreri brænder gammelt Rådhus ned , kunne ikke slukkes. Bilbrand i p hus i Norge brænder p hus næsten ned, kan stadig ikke slukkes, dejlig varm fremtid, skriver en Brandmand.

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DENIOS ApS

Dannevirkevej 6
7000 Fredericia
Danmark
DENIOS ApS

Billeder & videoer

Brandsikker container til lithiumbatterierBrandsikker container til lithiumbatterierBrandsikker container til lithiumbatterierBatteriskabSikkerhedsfunktionerBatteriskab

Send til en kollega

0.078