23948sdkhjf

Vær opmærksom på træskadedyr

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Skadedyr findes i mange forskellige afskygninger, og det kan være alt lige fra mikroskopiske insekter til fugle og større pattedyr.

Træskadedyr er en type af skadedyr, som kan være værd at kende til, hvis du har noget træværk, som du ikke ønsker ødelagt. Her kan du nemlig med fordel være opmærksom på et par ting, så dine trækonstruktioner ikke pludselig bryder sammen, på grund af at skadedyr har gnavet i det.

Hvordan undgår jeg, at der går dyr i mit træværk?
Træskadedyr trives aldeles godt i træ – og særligt hvis der er tale om råddent eller fugtigt træværk. Det betyder, at træskadedyrene primært vil være et problem udenfor, hvor træet ikke altid vil være behandlet i lige så høj grad.

Tit bliver der foretaget en række byggetekniske foranstaltninger i træværk, som forhindrer råd og svamp, hvilket samtidig er med til at forebygge, at der går skadedyr i træværket.

Denne type træskadedyr er den mest almindelige
Der findes flere former for skadedyr, der trives i træ. Et af de mest almindelige i Danmark er dog borebillen, som du måske er stødt på før. Borebillens larver spiser og gnaver i træmelet, så træet kommer til at drysse og i sidste ende kan gå helt i stykker.

Overvej varmebehandling til bekæmpelse
Hvis uheldet er ude, og der er gået skadedyr i din trækonstruktion, er det om at få løst problemet, inden det vokser sig større. Her handler det om at tage den rette form for skadedyrsbekæmpelse i brug. Træskadedyrene tåler ikke temperaturer på over 55 grader, og derfor kan en varmebehandling være en oplagt bekæmpelsesmetode. Dette kan gøres ved hjælp af opvarmning af enkelte genstande i eksempelvis en ovn eller en sauna.

Alternativt kan kulde også slå skadedyrene ihjel, men her kan du risikere, at der skal temperaturer på helt ned til minus 30 grader til samt en behandling, der varer en uge, før det er virksomt. Derfor vil varmebehandlingen ofte være en bedre løsning.

Få professionel hjælp, og bliv klogere
Hvis du er bekymret for, at der går skadedyr i dit træværk eller et andet sted i dit hjem, kan du med fordel læse mere om skadedyr samt bekæmpelse og forebyggelse af dem. Du kan også overveje at tage kontakt til nogle professionelle skadedyrsbekæmpere, der kan rådgive dig, og som kan hjælpe dig med at bekæmpe dyrene på bedste og mest effektive vis.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.062