23948sdkhjf

Forbo gør det nemt at vælge miljørigtigt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Forbo Flooring A/S

Den grønne mærkningsjungle kan være uoverskuelig for mange at navigere i. Som førende producent af klimavenlige gulve går Forbo forrest for øget transparens.

Alle vil have bæredygtige materialer til de mange prestigefyldte, grønne hovedsæder, gymnasier og boligbyggerier, der skyder op rundt i landet. Men alt for ofte falder valget af materiale på et meget spinkelt grundlag:
”Opfattelsen af, hvad der er klimavenligt, varierer utrolig meget fra person til person. For nogle er det nok, at en del af råstofferne er genbrugte, men hvis du virkelig vil gøre en forskel for klimaet, er du nødt til at kende de forskellige certificeringer og forstå, hvad der giver mening for netop dit projekt,” siger Thomas Kjær, teknisk chef hos Forbo.
 
Det skal du kigge efter
Han har arbejdet med bæredygtige certificeringer hos Forbo i over 20 år. En stor del af hans hverdag går med at skabe overblik og guide bl.a. arkitekter, entreprenører og udbudsansvarlige frem til det optimale produktvalg.
Han anbefaler i de fleste tilfælde at kigge på den såkaldte EPD (Environmental Product Declaration).
”EPD’en er supergod, fordi den nøgternt fortæller noget om produktets miljøbelastninger i et livscyklusperspektiv. Det er en ISO-standard, og derfor er det nemt at sammenligne de forskellige produkter, hvis du bruger EPD’en,” forklarer Thomas Kjær.
 
Markedets største CO2-neutrale udvalg
Flere og flere begynder at nærme sig Forbos høje, bæredygtige egenskaber og lange række af miljøcertificeringer. Forbo har dog stadig uden sammenligning markedets største udvalg med alene 300 forskellige farver. Forbos gulvlinoleum, Marmoleum, er som det eneste ligefrem CO2-negativt – lægger du fx 1000 kvadratmeter Marmoleum, har du et minus på 40 kilo CO2 i dit klimaregnskab. Det giver en væsentlig forskel, taget i betragtning at Forbos Marmoleum ligger på tusindvis af offentlige og private gulve alene i Danmark.  
 
Klar med næste skridt inden for bæredygtighed
Thomas Kjær vurderer, at det næste skridt i branchen er uhyre interessant:
”Flere genbruger efterhånden råmaterialer til nye produkter, men her bruger Forbo 150 års erfaring med materialet til lige at gå skridtet videre. Under navnet Renoleum arbejder vi på den mest energieffektive måde at genanvende linoleum på. Miljømæssigt giver det fx ingen mening at flytte 2.000 kvadratmeter gulv fra Nordnorge til vores fabrik i Holland for at genbruge det. Her er lokal kompostering f.eks. en af de muligheder vi undersøger” siger Thomas Kjær. Han tilføjer, at det kun kan lade sig gøre, fordi råmaterialerne i Marmoleum er naturlige og biologisk nedbrydelige.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Forbo Flooring A/S

Produktionsvej 14
2600 Glostrup
Danmark
Forbo Flooring A/S

Billeder & videoer

sustainability\nforbo\nklimavenligt gulvhvilket gulv er mest bæredygtigt

Send til en kollega

0.127