23948sdkhjf

GAP skifter til franchise for Europa

| Medlemsnyhed | Indrykket af FranchiseHub ApS

Mange virksomheder vurderer i disse corona tider at anvende franchising som værktøj til at reducere risiko og kapitalbinding. Desværre venter mange for længe så det er krisen der er den vigtigste årsag til forandring, men det er fortsat en løsning.

Den amerikanske kæde GAP står til at lukke eller transformere 100 butikker i Europa i ny rekonstruktion. Et kursskifte kan føre til, at Amerikanske GAP meget vel kan gå bort fra selv at drive butikker på det europæiske marked. Det vil kunne betyde mange lukninger.

Det vil betyde et farvel til i alt 129 butikker, hvoraf de 70 ligger placeret i Storbritannien. Det skriver britiske The Guardian.

I stedet har Gap planer om at satse på sig en forretningsmodel med fokus på eksterne forhandlere og franchisebutikker, som modekæden allerede har 158 af i Europa.

- Franchise er en stærk og omkostningseffektiv måde at forstærke brandet på. Gennem franchise-koncepter når GAP kunder i 35 lande, med mere end 400 butikker, fremgår det af en pressemeddelelse fra koncernen.

Hjemme på det amerikanske marked er situationen også presset. I torsdags kunne GAP-koncernen præsentere planer om at lukke 350 butikker i kæderne GAP og Banana Republic. Det svarer til en nedgang på 30 procent i antallet af butikker.

Læs mere


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
FranchiseHub ApS

Lyshøjen 8, K5
8520 Lystrup
Danmark
FranchiseHub ApS

Send til en kollega

0.063