23948sdkhjf

Anne designer Danmarks Næste Klassiker

| Medlemsnyhed | Indrykket af 3D Inventar ApS

Møbelarkitekten Anne Boysen, der stammer fra Broager, har deltaget i populær programserie på DR1. Store dele af optagelserne er produceret hos hendes storebrors snedkerfirma, 3D Inventar, i Sønderborg.

Danmarks Næste Klassiker er med kraftigt lokalt islæt. Den ene af deltagerne i serien, møbelarkitekten Anne Boysen, stammer nemlig fra Broager. Derudover er en stor del af hendes medvirken filmet på snedkervirksomheden 3D Inventars værksted på Ellegårdvej i Sønderborg.

Anne Boysen er nemlig lillesøster til 3D Inventars ejer, Morten Lorenzen, og de to søskende lægger ikke skjul på, at de arbejder mere end almindeligt godt sammen.

”Vi er simpelthen tunet ind på den samme frekvens.  Vi forstår hinandens tanker, og når vi arbejder, er to ord og en håndskitse nok, inden vi går på værkstedet og leger, siger Anne Boysen.

Hun bliver bakket op af sin storebror, der fortæller, at de to søskende ofte ikke behøver at tale sammen for at kunne forstå, hvad den anden tænker. Det gør samarbejdet mellem dem nemt.

”Vi supplerer hinanden rigtig godt, og det har været rigtig rart at arbejde tæt sammen i denne periode”, siger Morten Lorenzen.

 

Meget forskellige

De to søskende er rigtig gode til at udnytte hinandens forskelligheder.

”Styrken ved vores samarbejde er, at vi har 100 procent tillid til hinandens faglighed. Vi er vidt forskellige som mennesker og fagpersoner, men vi forstår at udnytte hinandens kompetencer og elsker begge at skabe. Det med at skabe har vi lært fra barnsben og ligger som en dyb drivkraft i vores begges liv – det er en nødvendighed for at vi trives”, siger Anne Boysen.

Det var deres far, Peder Lorenzen, der i 1974 etablerede PL Snedkeri i Broager. Både Morten og Anne er nærmest vokset op på værkstedet, og de to søskende har altid været tæt forbundet. Virksomheden rykkede siden til Sønderborg og blev omdøbt til 3D Inventar. Morten Lorenzen overtog virksomheden, mens Anne Boysen flyttede fra byen for at uddanne sig. Hun bor i dag i Køge sammen med sin familie.

 

Vanvittigt dygtig

”Jeg er den eksperimenterende og idérige designer, og Morten er håndværkeren med overblikket og løsningerne til, hvordan vi kommer i mål. Morten elsker at blive udfordret af mine skøre idéer, og siger aldrig nej til at springe ud i noget nyt, så selvfølgelig skulle han hjælpe med at eksekvere mine designs under optagelserne. Og så er han bare så vanvittigt dygtig”, siger Anne Boysen.

 

Korte deadlines

Programserien har budt på 6 opgaver til designerne. Anne Boysen valgte, at tre af de opgaver skulle løses på 3D Inventars værksted i Sønderborg.

Da Anne Boysen blev tilbudt at komme med i programmet, var hun i tvivl, fordi det er så vanvittigt korte deadlines. Anne var nervøs for om hun ville kunne nå at designe og producere noget på så kort tid, men storebroren fik hende overbevist om, at han ville hjælpe med at producere og lege med.

”Min søster og jeg tænker enormt ens, og vi ser mange af de samme ting. Vi hygger os, og det har været rigtig sjovt at arbejde sammen”, siger Morten Lorenzen.

Han tilføjer, at de to søskende faktisk kan være så indforståede, at andre ikke har en jordisk chance for at følge med, når de rigtig kommer i gang.

 

Tilbage på værkstedet

Anne Boysen er rigtig glad for, at hun valgte at sige ja til at være med. Dels fordi hun har gennemgået en kæmpe personlig udvikling og dels fordi hun har fået muligheden for at komme tilbage på værkstedet, hvor hun hører hjemme, og eksperimentere og lege sammen med dygtige håndværkere.

Derudover har optagelserne ført til, at hun og hendes bror er kommet rigtig tæt på hinanden igen.

”Det er faktisk ret rørende. Det har været sindssygt hårdt at være med, men vi er kommet lige så tæt på hinanden, som dengang, vi var børn. Jeg har nydt at få lov til at eksperimentere og lege med Morten igen. Og så kender jeg ikke andre end Morten, der har den samme kvalitetssans som mig. Ofte føler jeg, at jeg er nødt til at undskylde, fordi jeg altid vil lave tingene lidt bedre, men Morten har det på præcis samme måde som mig", siger Anne Boysen.

Du kan se Danmarks Næste Klassiker på DR.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
3D Inventar ApS

Ellegaardvej 10
6400 Sønderborg
Danmark
3D Inventar ApS

Send til en kollega

0.079