23948sdkhjf

Nu tester GTS-institut værnemidler 24 timer i døgnet

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-foreningen

FORCE Technology spiller en hovedrolle i forhold til at dokumentere, at værnemidler lever op til europæiske standarder, og dermed også er sikre at bruge for sundhedspersonalet.

Normalt tager en test af et værnemiddel to måneder. Men intet er normalt i øjeblikket, hvor samfund verden over er ramt af corona-virus og behovet for værnemidler er akut. Derfor har FORCE Technology tilpasset deres test-setup for værnemidler, så det nu er muligt at gennemføre en test på bare få dage.

”Vi har skubbet mindre presserende opgaver til et senere tidspunkt for at kunne frigøre vores teknikere. Vi har samtidig oplært yderligere mandskab, så vi nu kan teste værnemidler stort set uafbrudt. Det betyder, at vi nu står til rådighed syv dage om ugen, 24 timer i døgnet. Det gør vi for at sikre, at der kommer værnemidler ud til sundhedspersonalet i Danmark og Europa og for at sikre, at kvaliteten er i orden, så de virker efter hensigten”, fortæller afdelingschef Henrik Løvbjerg Lindeløv, FORCE Technology.

FORCE Technology tester mange forskellige former for værnemidler, men lige nu især filtrerende ansigtsmasker. Det sker for både producenter af masker samt for importører og forhandlere af masker, som herefter sælger dem videre til sundhedsvæsnet. Men FORCE Technology tester også direkte for sundhedsmyndigheder i hele Europa.

Mange af værnemidlerne bliver produceret i Kina, og selv om de måske bliver leveret med et certifikat eller en godkendelse, er denne dokumentation, ifølge Henrik Løvbjerg Lindeløv, ikke altid pålidelig. I langt de fleste tilfælde er testen af værnemidlerne nemlig ikke udført jf. de europæiske standarder, og det kan derfor være svært at gennemskue om produkterne lever op til kravene på det europæiske marked.

Værnemidler efter europæiske standarder

I Europa testes masker efter en standard, der hedder EN 149. En sådan test tager normalt flere uger at gennemføre. Men på grund af det akutte behov for værnemidler under corona-pandemien har EU-Kommissionen udstukket nye retningslinjer for godkendelse af udstyr. Der er tale om en mere simplificeret test, hvor test af mindre kritiske forhold er skåret fra.

Der er tale om en midlertidig godkendelse, der kun gælder for værnemidler, der skal anvendes i forbindelse med Covid-19. ”Vores opgave er at sikre, at der er tilgængelige værnemidler, som lever op til de europæiske krav”, siger Henrik Løvbjerg Lindeløv.

Den seneste uge har FORCE Technology fået mere end 30 henvendelser fra både Danmark og Europa. Det svarer nogenlunde til det antal, som GTS-instituttet plejer at få på et helt år! Henrik Løvbjerg Lindeløv har talt med både ministre og embedsmænd fra flere europæiske lande, der står med et akut behov for at få adgang til godkendte værnemidler.

Læs hele artiklen her

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-foreningen

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-foreningen

Send til en kollega

0.079