23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Technor sikrer personale hos konditori mod melstøv

For at arbejdsmiljøet sikres hos stort lokalt konditori har Technor leveret komplet filteranlæg i henhold til ATEX-direktivet. Anlægget er opbygget med specielle luftdysser, som sørger for at udsugningen af mel støvet er optimal.

Kunde: Bæchs Conditori A/S
Anlægsbeskrivelse: Støvafsugning fra tre meldryssere

Problem:
For stor koncentration af melstøv i rumluften.

Løsning:
Technor har leveret et anlæg til støvafsugning af op til 12 kg overskydende mel i timen fra tre automatiske meldryssere til rullebord til udrulning af dej og til støvsugning af udstyr og gulve.

For at kunne suge det overskydende mel bort fra dejen og båndet var der behov for, at få melet gjort luftbåret. Det blev gjort ved at udstyre meldryssernes sugeskærme indvendig med trykluftdrevende roterende Uni-blower med specielle luftdyser, der under rotation hvirvler det overskydende mel op ved at blæse retningsbestemt luft ned over dejen og båndet med en tilpasset mængde trykluft, således at støv ikke bliver tilført til rummet, men holdes inde under skærmen og suges bort.

Anlæggets filter er opstillet i produktionen for at minimere risikoen for at melstøvet suger fugt og derved opbygger klistret støvkager på filterindsatserne som er svært at rense af.

Da melstøvet kan skabe potentiale for dannelse af en eksplosiv atmosfære og ved antændelse for støveksplosion er anlægget udrustet i henhold til ATEX-direktivet.

Ventilatoren frekvensreguleres, således at der kompenseres automatisk for varierende systemmodstand i anlægget.

Technor ApS
Sjællandsvej 22
9500 Hobro
Mariagerfjord Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19962571
P nummer: 1004072010

Kontaktperson

MS
Mathias Sørensen
mhs@technor.dk

Send til en kollega

0.031