23948sdkhjf

En besparelse på 191.500 kr. er vel også en slat penge

| Medlemsnyhed | Indrykket af Aventia Energy ApS

Hvor stor betydning har elprisen for den samlede elregning? Selve elprisen udfør ca. 15 %, så hvad kan virksomhederne egentlig spare på en god el-aftale?

Hvor stor betydning har elprisen for den samlede elregning? Når virksomhederne betaler deres regning på el, betaler de for deres forbrug, de betaler for deres abonnement, og virksomhederne betaler for en række afgifter på el, heriblandt PSO-afgiften. Afgifter på energi udgør ca. 50 % af elregningen, moms udgør 20 %, PSO udgør i 2020 2,6 %, transport af el udgør ca. 15 %, og slutteligt udgør virksomhedernes elpris ca. 15 %. Så hvad kan virksomhederne egentlig spare på en god el-aftale?

Afgifterne til staten, herunder PSO-afgift, elafgift og nettarif, er faste udgifter, hvor det ikke er muligt at opnå besparelser. Den eneste post, virksomhederne kan opnå besparelse på, er den del af deres elregning, som vedrører det rene elforbrug. Dette er elprisen, som ikke udgør en stor bid af elregningen, men med den rigtige el-aftale er der stadig rig mulighed for besparelser.

Store prissvingninger på elmarkedet, giver en svingende elregning
Med de store prissvinger på elmarkedet, giver det store svingninger på den samlede elregning, alt efter hvilken el-aftale virksomheden har. Når en virksomhed har et stort forbrug, vil en dyr elpris medføre en større elregning, mens en lav elpris vil give modsat resultat. For eksempel kan man tage udgangspunkt i to elregninger fra 2015. Året 2015 omtales som et skrækår for mange virksomheder, da mange betalte overpris, eftersom markedsprisen blev leveret til en betydelig lavere pris end virksomhedernes fastpris-aftaler.

Hvor vigtigt er det at have den rigtige el-aftale?
Foreliggende eksempel til venstre illustrerer henholdvis en elregning for en virksomhed med en fastpris-aftale og en virksomhed med en FIXED/FLEX-aftale fra Aventia Energy, og hvorledes en sikring af elprisen kan have betydning for den samlede elregning.

Elregning 1 illustrerer en virksomhed med en traditionel fastpris-aftale på 35,5 øre/kWh og et forbrug på 1.000.000 kWh. Her ender virksomheden med at betale en samlet elregning på 2.136.288 kr., hvoraf 17 % svarende til 357.500 kr. er selve elprisen.

Elregning 2 illustrerer en virksomhed med en FIXED/FLEX-løsning fra Aventia Energy med en markedspris på 15,643 øre/kWh og et forbrug på 1.000.000 kWh. I dette eksempel ender virksomheden med at betale en samlet elregning på 1.884.950 kr., hvoraf 9% svarende til 166.000kr. er selve elprisen inkluderet en optionspræmien for sikringsløsningen FIXED/FLEX.

I dette tilfælde ville virksomheden have sparet 191.500kr. alene på elprisen ved at have en sikret el-aftale
Ingen kunne forudsige, at prisen på el udviklede sig som den gjorde i 2015, da det regnede væsentlig mere, end det plejer i denne periode. Sådan vil det også være i fremtiden, hvor ingen kan forudsige, hvordan priserne kommer til at udarte sig. Det belyser hvor vigtig det er at sikre virksomheden mod de voldsomme og uforudsigelige svingninger, der er på elprisen på energimarkedet.

Dette beskrevne eksempel illustrerer, hvordan en relativt lille post i elregningen kan have en stor betydning for virksomhedens el-omkostninger. En besparelse på 8 procent i elprisen kan føre til store besparelse på elregningen. Tænk hvis en virksomhed blot på et enkelt år kan spare 201.070 kr. med den rigtige el-aftale, hvad kan virksomheden så ikke spare med en god el-aftale gennem flere år?

Hos Aventia Energy kombinerer vi fordelene ved en fastpris-aftale og en spot-aftale. Virksomheder kan nu sikre sig en billigere pris på el med en energiforsikring. Vi er det eneste finansielle el-handelsselskab i Danmark, der har taget timingen og spekulationen ud af elmarkedet med vores forsikringsløsninger til el-aftalen. Vores løsninger sikrer din virksomhed mod prisstigninger på markedet gennem en MAX-pris og garanterer en gevinst, hvis der sker et prisfald på elmarkedet.

Vil du sikre din virksomhed en billigere el-aftale og få et gratis elpris-tjek? Kontakt Aventia Energy for et uforpligtende møde om din virksomheds el-aftale.

RING +45 96 82 82 81 eller SKRIV info@aventiaenergi.com

Vi sikrer din elpris – du får gevinsten!


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Aventia Energy ApS

Østre Alle 102
9000 Aalborg
Danmark
Aventia Energy ApS

Billeder & videoer

Aventia Energy elpris energiforsikring el-aftale fastpris-aftale elaftale elregning

Send til en kollega

0.066