23948sdkhjf

I 2020 vil dokumentation bane vejen for mere bæredygtigt byg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Danske Byggecentre

Hos Danske Byggecentre forventer vi, at 2020 bliver året, hvor klima og bæredygtigt byggeri for alvor gør sit indtog, ikke kun politisk men også ude på byggepladserne

Hos Danske Byggecentre forventer vi, at 2020 bliver året, hvor klima og bæredygtigt byggeri for alvor gør sit indtog, ikke kun politisk men også ude på byggepladserne. Vi har et kæmpe arbejde foran os og tiden er knap, hvis regeringens mål om 70 pct. CO2-reduktion skal nås inden 2030. Byggebranchen står for omkring 40-50 pct. af verdens ressourceforbrug og ca. 40 pct. af CO2-udledningen. Vi må derfor erkende, at vor branche er uundgåelig, hvis reduktionsmålet skal nås.

I Danske Byggecentre arbejder vi ufortrødent videre med budskabet om bæredygtighed og klima i byggeriet. ”Vi har længe været fortalere for mere klimavenlige byggematerialer, såsom træ i byggeriet, og budskabet lader så småt til at brede sig gennem sektoren. Alvoren er med andre ord ved at gå op for en byggebranche, der af mange kaldes konservativ og gammeldags”, udtaler adm. direktør Palle Thomsen.

Arbejder for mere dokumentation af byggematerialer

Til trods for gode hensigter oplever mange stadig udfordringer i deres daglige arbejde med at bygge mere bæredygtigt. Der mangler simpelthen dokumentation på byggematerialernes indhold og klimabelastning. I praksis betyder det, at byggeriet ikke altid kan vælge byggematerialer på et oplyst grundlag. Det betyder også, at genanvendelse bliver vanskeliggjort, da det praktisk talt er umuligt at kende indholdet af enkelte byggematerialer. 

En essentiel del af bæredygtigt byggeri er, at vide hvad man bygger med og hvilke stoffer de pågældende byggematerialer indeholder. Vi kan ikke forvente at fremme cirkulær økonomi i den danske byggebranche, før vi giver byggeriet den nødvendige dokumentation på indholdet af de byggematerialer de forventes at genbruge. Uden dokumentation har man ikke en jordisk chance.

Hvis cirkulær økonomi og genanvendelse skal være mere end blot en tanke, så kræver det, at der findes dokumentation på indholdet af stoffer i byggematerialer.

Vi arbejder hver dag på at skaffe dokumentation på de byggematerialer vores medlemmer sælger til branchen, og selvom vi er nået langt, så er der i visse dele af byggebranchen, en betydelig træghed i forhold til dokumentationskrav og gennemsigtighed med byggematerialer.

”Derfor henstiller vi til, at der indføres et dokumentationskrav på indhold og klimabelastning i byggematerialer. Først der har byggebranchen en reel mulighed for at bygge bæredygtigt og genanvende benyttede byggematerialer”, udtaler adm. direktør Palle Thomsen.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
Danske Byggecentre

Egebækvej 98
2850 Nærum
Danmark
Danske Byggecentre

Send til en kollega

0.128