23948sdkhjf

DSG Industri leverer glas til Silkeborgs nye vartegn

| Medlemsnyhed | Indrykket af DSG Industri A/S

Silkeborgs nye vartegn har altaner med glasværn med garanti mod delaminering og misfarvning

Tekst af Tim Panduro

Beboerne i højhusbyggeriet Papirtårnet behøver ikke at frygte delaminering på deres altaner takket være en hærdet lamineret glas med fugtsikret folie fra danske DSG Industri.

Når beboerne rykker ind i de 79 lejligheder Silkeborgs nye 70 meter høje vartegn Papirtårnet ved årsskiftet, kan de glæde sig over at indrette sig i et byggeri fra Aarstiderne Arkitekter, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

En vigtig feature i den naturskønne provinsbys højeste bygning er altanerne, der ikke bare skal levere udsigten, men også indgår som et element i bygningens udseende.

Et klassisk problem med glas til altaner er delaminering og misfarvning. De mest anvendte typer af lamineringsfilm suger fugt og kan derfor blive misfarvet i løbet af få år. Det har altanleverandøren CSK, der er en af Danmarks førende altanproducenter, haft for øje. Derfor har virksomheden valgt hærdet lamineret glas fra DSG Industri, der selv skærer samt hærder og laminerer glasset i Danmark til de enkelte projekter.

– Vi benytter EVA-folie til vores laminering. EVAfolie har den store fordel, at det ikke suger fugt, og derfor opstår der ikke problemer med delaminering og misfarvning, som man ellers ofte ser, siger Laurids Paulsen, der er administrerende direktør hos DSG Industri.

– EVA er så fugtafvisende, at vi endog er begyndt at producere hærdet lamineret glas til brusenicher med produktet, siger han.

GENNEMTESTET

At ikke flere virksomheder er gået over til at bruge EVA-lamineringsfilm tilskriver han, at det kræver en omlægning i produktionen, samtidig med, at filmen er en smule mere arbejdsintensiv at benytte.

– Men vi kan holde os konkurrencedygtige, fordi vi i omlægningen til EVA har automatiseret en række processer, der sikrer, at vi kan holde en høj produktionsvolumen, siger direktøren, der understreger, at EVA er et gennemprøvet produkt.

– Vi har selvfølgelig sørget for at få vores produkter testet hos Teknologisk Institut, siger han om det hærdede laminerede glas, der naturligvis overholder alle bygningsreglementets krav og er CEmærket. Desuden har det rådgivende ingeniørfirma Glasfakta foretaget en overordnet gennemgang af produktet.

Laurids Paulsen er glad for, at virksomhedens produkter indgår i det midtjyske prestigebyggeri.

– Det er dejligt, at vi kommer til at spille en rolle i Silkeborgs ny skyline. Og så må jeg sige, at det var imponerende at se CSKs folk montere altanerne ved hjælp af rappelling, siger han.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
DSG Industri A/S

Langkær 6
6100 Haderslev
Danmark
DSG Industri A/S

Send til en kollega

0.078