23948sdkhjf

Bæredygtighed og godt købmandskab – gamle industrimaskiner får nyt liv

| Medlemsnyhed | Indrykket af Bast & CO. A/S

I stedet for at skrotte gamle industrimaskiner kan det være et fornuftigt økonomisk og bæredygtigt valg at opdatere og renovere en eksisterende maskine, og det sker oftere i dag. Blandt andet hos Cogitec A/S.

Mange forbinder nok professionelle industrimaskiner med sidste nye skrig på markedet, men rundt om i det ganske land står der rigtig mange maskiner af ældre dato og spytter jernemner ud til diverse industrivirksomheder. Det er nemlig rentabelt at renovere og opdatere gamle maskiner, fordi de ofte er af en solid kvalitet.

– Ved at renovere sparer du ofte en del udgifter, der kan være forbundet med købet af en ny maskine. Det kan være anlægsudgifter såsom installation, nye værktøjer og fundamenter, og det har mange virksomheder fået øje på, forklarer Flemming Næsager, der er CNC-tekniker hos Bast & Co, der er en af landets førende virksomheder inden for servicering og renovering af industrimaskiner.

– I samarbejde med kunden vurderer vi, om det kan svare sig at renovere eller udskifte. Ofte ved større maskiner kan det svare sig, da udgifterne ved en ny maskine er store, fortsætter han.

Ifølge Flemming Næsager er det alle typer af industrivirksomheder med en lang række forskellige maskiner, der renoverer i stedet for at købe nyt.

Ny styring og renovering

Hos Cogitec, der er servicepartner inden for blandt andet entreprenør- og jernbanemateriel, har man for nylig købt en brugt maskine fra 1990, hvor Bast & Co har stået for primært at opgradere styringer af maskinen, fordi elektronikken var forældet.

Maskinen Anayak HVM-3300 var født med en Fanuc-styring, men har fået installeret et Heidenhain-system nu. Dermed kan maskinen klare mere komplekse bearbejdninger end tidligere.

– Som underleverandør er det vigtigt at have brede kompetencer og tilpassede maskiner, da det kan have indflydelse på mængden af opgaver, virksomheden får, fortæller Flemming Næsager.

Ud over ny styring har maskinen også fået en gennemgribende renovering af forskellige sliddele.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Bast & CO. A/S

Porchevej 2
7100 Vejle
Danmark
Bast & CO. A/S

Billeder & videoer

Bæredygtighed og godt købmandskab – gamle industrimaskiner får nyt liv

Send til en kollega

0.094