23948sdkhjf

Nyt bygningsreglement stiller store krav til vinduesproducenterne

| Medlemsnyhed | Indrykket af Krone Vinduer A/S

1. november 2019 træder et nyt bygningsreglement i kraft med skærpede krav til branddøre og brandvinduer. Det giver udfordringer i branchen, men Krone Vinduer har investeret kraftigt i certificering og test og kan derfor løfte opgaven.

En ændring i lovgivningen betyder, at man fra efteråret ikke længere må producere branddøre uden EN16034 certificeringen. De nye retningslinjer skal gøre op med tidligere tiders uklarheder omkring produktionsforhold og sikrer slutkunderne en brandsikker løsning.

Adm. Direktør hos Krone Vinduer, Kaj Bundgaard udtaler: ”Vi markedsfører vores virksomhed som førende indenfor udvikling og derfor har vi også valgt at investere et stort beløb i en certificering af vores produktionsafdelinger. Det fremtidssikrer os og gør os i stand til fortsat at kunne levere egenproducerede branddøre og brandvinduer efter 1/11-2019.”

Testede og certificerede branddøre og brandvinduer

På dansk brand- og sikringsinstitut har Krone Vinduer fået testet og godkendt en række produkter, så vinduesproducenten nu kan tilbyde markedet et komplet program inden for passiv brandsikring.

Produkt- og fabrikschef hos Krone Vinduer, Carsten Lanzky Jensen udtaler: ”Lang tids udviklingsarbejde har nu endelig udmøntet sig i kvalitetsstemplet fra DBI i form af EI30 godkendelse af vores vinduer og døre. Seneste test af en rammedør med glas faldt positivt ud og overgik gældende lovkrav og fuldendte KRONE Fire produktprogrammet.” Carsten mener i øvrigt at kunderne skal have den samme mulighed i brandprodukter, som i resten af porteføljen og derfor er der ikke visuel forskel på dør- og vindueselementer i et byggeri, som består af brand- og standardelementer.

Vinduesproducenten tilbyder derfor en bred pallette af døre og vinduer med brandhæmmende egenskaber. Lige fra trævinduer til træ/alu døre og alle med samme profiler som det ”almindelige” produktprogram. Det giver boligejeren mulighed for brandsikring uden at gå på kompromis med design og funktion.

I samarbejde med BIG Architects har Krone Vinduer allerede leveret branddøre og brandvinduer til et stort etagebyggeri i Stockholm, 79&Park. Her er vinduer og døre udført i massivt egetræ – en populær træsort der stemmer godt overens med tidens trend omkring bæredygtighed og naturlige materialer i byggebranchen.

Krone Vinduer forventer en stigende aktivitet indenfor brandelementer og håber at interessen på sigt vil betyde flere arbejdspladser i det nordjyske.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Krone Vinduer A/S

Aalborgvej 576, Harken
9760 Vrå
Danmark
Krone Vinduer A/S

Billeder & videoer

79&Park, BIG projekt med brandelementer fra Krone VinduerBranddøre fra Krone VinduerFacadepartier fra Krone Vinduer

Send til en kollega

0.078