23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fremtiden kom hurtigere end ventet

Hos virksomheden Danish Healthcare Design A/S i Hobro, har man opgraderet produktions-apparatet med henblik på at styrke forretningsudviklingen.

”En af vores styrker er, at vi til vores kunder laver eksklusive og skræddersyede inventar-løsninger i høj kvalitet. Kundesegmentet er primært indenfor sundheds-sektoren, så derfor skal kvaliteten være i top, så kunden kommer igen” udtaler Jan Hansen fra Danish Healthcare Design. ”Vi har investeret i nye maskiner – også til fremtidige behov, der giver os nye muligheder designmæssigt. Det gik dog hurtigere end ventet, at vi fik brug for det. Grundlaget for investeringen var netop at have frihed til at kunne tilbyde en større palette af produkter og løsninger samt at få en højere kapacitet. Det har vi allerede fået brug for” siger Jan Hansen.

En meget stor ordre til Rigshospitalet blev vundet på bl.a. unikt design og materialevalg og produceres nu på de nye maskiner.

Virksomheden Danish Healthcare Design, er i øvrigt blevet til via en tre år gammel fusion mellem de to velkendte brands Climo og Inform. Det har bragt virksomheden i spidsen indenfor dette segment og man forventer at en del af den fremtidige vækst også skal komme ved øget fokus på eksportmarkeder.

Maskinmæssigt faldt valget på en ny CNC-maskine, en CNC-styret dyvel- og boremaskine samt en NC styret korpuspresse. CNC-maskinen, SCM Morbidelli M220, er p.t. markedets hurtigste og kraftigste boremaskine, hvilket er vigtigt på grund af de mange boringer, der nogle gange også finder sted i hårde materialer som kompakt-laminat. Det 5-aksede aggregat giver stor design-frihed og giver muligheder for også at anvende specielle samlinger, beslag m.v. En anden gevinst ved den nye CNC er ligeledes det store arbejdsområde med flere arbejdszoner, det automatiske indstillelige arbejdsbord og andre gode faciliteter, der medvirker til sparet tid og omkostninger i produktionen.

CNC-maskinen er placeret i en produktions-celle, hvor det er muligt at få optimal udnyttelse af operatør-ressourcen. I denne celle finder man også et nyere SCM Cyflex 900 CNC-borecenter, der klarer de opgaver, hvor der kun skal bores. Dette er en god aflastning af CNC maskinen og dermed en del af den samlede kapacitets-udvidelse.

Tillige rummer cellen en ny OMAL Velox CNC bore- og dyvelmaskine, der lynhurtigt og stort set uden omstillingstider klarer denne operation sikkert og præcist.

Operatøren skal kun gå få skridt for at håndtere emner samt betjene cellens maskiner, hvilket er med til at sikre en høj effektivitet.

Til fuldendelse af maskinparken har Danish Healthcare Design også nyligt investeret i en automatisk kantlimer celle, Stefani XD Solution, der specielt er valgt på grund af dens evne til at levere en meget flot kantkvalitet og samtidigt udmærker sig ved at være meget fleksibel til også små serier. Et af særkenderne ved produkterne fra Climo og Inform er netop kvaliteten på kanterne. Det har både stor æstetisk betydning men tilfører også produktet andre fordele som større holdbarhed, ligesom det er mere sterilt og rengøringsvenligt.

LINDLARSEN A/S
Virkelyst 28, Gjellerup
7400 Herning
Herning Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33500734
P nummer: 1016664681

Kontaktperson

Send til en kollega

0.068