23948sdkhjf

Stærk profil skal bringe murværk ind i fremtiden

| Medlemsnyhed | Indrykket af Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

På Teknologisk Institut har man leveret unik viden om murværk til byggebranchen i mere end 70 år – og en ny stærk profil står nu i spidsen for den fortsatte udvikling af Teknologisk Instituts murværksviden.

Det murede byggeri udgør en stor andel af det danske byggelandskab. I 2017 fejrede Center for Murværk på Teknologisk Institut 70-års fødselsdag, og inviterede inden for til et sjældent indblik i en passioneret murværksverden. Det samme indblik er Grith Bech-Nielsen i fuld gang med at udbygge, som ny centerchef for området på Teknologisk Institut.

- Det er en fantastisk verden at træde ind i. Der er ingen tvivl om, at hvis man vil vide noget om murværk, så er man gået ind ad den rigtige dør, hvis man vælger døren ind til murværkscenteret. Også centrets laboratorier er værd at nævne. Her har vi blandt andet påvist, at det er muligt at producere bæredygtige tegl i en mikrobølgeovn, siger Grith Bech-Nielsen, som kommer med en klar vision. 

- I en kombination af teoretisk og praktisk viden mellem vores eksperter og nye teknologier, skal vi sammen videreudvikle og styrke murværksområdet. Vi skal fremme og sikre kvaliteten i det nye og eksisterende murede byggeri i alle faser - fra design- til drifts- og vedligeholdelsesfasen. Og så skal vi bidrage til, at tegl bliver en dokumenteret del af den bæredygtige dagsorden med fokus på blandt andet den cirkulære ressourceøkonomi, siger Grith Bech-Nielsen. 

Klar hjemmebanefordel
Selvom Grith Bech-Nielsen er ny centerchef i en passioneret murværksverden, så er området ikke fremmed for hende – hverken når det gælder materialet eller omgivelserne på Teknologisk Institut. 

- Man kan vist sige jeg er vendt hjem til Teknologisk Institut. Jeg har tidligere været sektionsleder og arbejdet med bæredygtigt byggeri, både på Instituttet og som netværksleder for InnoBYG, som har sekretariat på Teknologisk Institut, fortæller Grith Bech-Nielsen. 

Også når det gælder murværk som materiale er Grith Bech-Nielsen på hjemmebane. 

- Jeg er uddannet restaureringsarkitekt og ph.d. fra Arkitektskolen Aarhus og har blandt andet undervist på Arkitektskolen Aarhus i restaurering. Mine faglige spidskompetencer er særligt inden for restaurering og transformation af den eksisterende bygningsmasse, hvor murværk er svært at komme udenom. Jeg har tidligere været bygningssagkyndig for Aarhus Domprovsti og samarbejder aktuelt med Slots- og Kulturstyrelsen omkring efteruddannelsesforløb. Og så kan jeg absolut også tilslutte mig den murværkspassion, som gennemsyrer murværksteamet på Teknologisk Institut, afslører Grith Bech-Nielsen, som selv bor i et gennemrenoveret murstensbyggeri med sin mand Sune og deres to teenagedrenge. 

Det rigtige valg
Også direktør på Teknologisk Institut, Mette Glavind, ser ansættelsen af Grith Bech-Nielsen som frontfigur for murværksområdet, som det helt rigtige valg. 

- Jeg ser frem til, at Grith kommer til at stå i spidsen for at bringe murværket ind i en mere digital og bæredygtig fremtid, hvor der skal bruges robotter og droner, produceres mere energi- og CO2-venligt og hvor der også bliver udviklet nye løsninger til tegl og murværk i byggeriet. Grith kommer med en bred ledelsesmæssig erfaring og kompetencer, der er forankret i både forskningen og i den kommercielle forretning, begge erfaringer, som vi glæder os til, at hun bringer aktivt i spil i sin nye rolle som centerchef i Murværk. Derudover er Grith en dygtig netværksperson og et kendt ansigt i branchen, hvilket jeg er sikker på vil komme murværkscenteret til gode, siger Mette Glavind. 

Grith Bech-Nielsens efterhånden imponerende karriere tæller desuden en ansættelse hos Cubo Arkitekter, partner i Kontur Arkitekter ApS, en programlederstilling hos VIA UC, hvor hun har opbygget et tværfagligt forskningsprogram inden for bæredygtig energirenovering og senest en stilling som Scientific Officer hos Innovationsfonden, hvor hun i dag stadig sidder som næstformand for programmet InnoExplorer.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Danmark
Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg

Send til en kollega

0.096