23948sdkhjf

Risici ved blæsning med trykluft

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVS Danmark ApS

Med en sikker blæsepistol undgås støj og skader - spar 40% på Pro One lige nu

Trykluft er sammen med el den mest benyttede form for energi i nutidens avancerede fremstillingsindustri. Fordelene ved trykluft omfatter lave vedligeholdelsesomkostninger, lav vægt i forhold til kraften og muligheden for høj belastning over en lang periode uden overophedning.

Da de fleste trykluftapplikationer ikke er tilsluttet el, glemmer folk til tider hvilke farer, der kan lure. Men ligesom sikkerhedsbestemmelserne skal overholdes for elektriske maskiner og værktøj, skal trykluftkomponenter også behandles med respekt for at undgå farlige ulykker. Trykluft er ikke bare almindelig luft. Trykluft er en koncentreret strøm af luft ved højt tryk og høj hastighed, der kan forårsage alvorlig skade på operatøren og de mennesker omkring ham.

Luft i blodbanen er dødelig
Trykluft er farlig, hvis det anvendes forkert. Hvis det bruges forkert, kan luft tvinges ind i blodbanen og forårsage alvorlig skade, såsom hjerteanfald og slagtilfælde. Trykluft må aldrig blive blæst mod kroppen.

En forkert rettet stråle af trykluft mod hovedet kan forårsage alvorlige øjenskader eller briste trommehinden. Og kommer trykluften ind i munden kan det beskadige lungerne og spiserøret. Skødesløs brug af trykluft til at blæse snavs eller støv væk fra kroppen, selv med et beskyttende lag af tøj, vil kunne føre luften ind i kroppen, hvilket kan skade de indre organer.

For at beskytte dig selv og andre, når du bruger trykluft, bør du følge disse retningslinjer:

  • Peg aldrig en luftslange eller luftpistol mod nogen, hverken for sjov eller for at blæse snavs væk fra tøj eller kroppen.
  • Brug altid personligt beskyttelsesudstyr, såsom beskyttelsesbriller, når du rengører med trykluft.
  • Brug en sikker luftpistol med en luftdyse, der opfylder OSHA’s krav, når du rengører værktøj, maskiner eller arbejdspladsen. Placer en beskyttende skærm omkring arbejdspladsen eller vær sikker på at ingen andre er i nærheden.
  • Tjek luftslangerne regelmæssigt for skade eller lækage. Fjern en utæt slange straks. Et brud vil medføre at slangen vil slippe løs og bølge helt ukontrolleret rundt (slangebrud).
  • Før du frakobler en slange fra trykluftsystemet, skal du slukke for trykluften på nærmeste lukkeventil og tømme den resterende luft fra systemet.
  • Stop aldrig luftstrømmen ved at bøje slangen – brug altid lukkeventilen. Åbn altid ventilen forsigtigt for at afsløre eventuelle defekte forbindelser.
  • Undgå at lade luftslangerne ligge på gulvet, hvor en person kan falde over dem eller hvor de kan blive beskadiget af køretøjer, døre eller værktøj. Hvis det er muligt bør luftledninger og slanger trækkes i loftshøjde, for at undgå slangebrud.
  • Husk altid at behandle trykluft og relaterede komponenter som professionelt værktøj - noget, der letter dit arbejde, men kun hvis det håndteres korrekt og sikkert.


AVS tilbyder blæseprodukter med Silvents verdensførende teknologi
En investering i Silvents produkter betaler sig hurtigt tilbage igen, og du får oven i købet effektive blæseapplikationer, et lavere lydniveau samt et forbedret arbejdsmiljø for operatørerne. Silvents teknologi gør det muligt at blæse med trykluft ved et lavt støjniveau uden at gå på kompromis med den høje blæsekraft. I stedet for at tillade luft at ekspandere gennem en stort hul, er det delt op i et antal små huller eller slidser, som øger frekvensen af lyden til niveauer over, hvad det menneskelige øre kan opfatte eller blive skadet af.

Pro One kampagnen
Vores kampagne på Pro One blæsepistolen, hvor du kan spare 40% (360 kr.) løber til 20. juni.

Læs mere om alle fordelene og bestil Pro One til kampagnepris her

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVS Danmark ApS

Skelvej 18
2640 Hedehusene
Danmark
AVS Danmark ApS

Billeder & videoer

Trykluft i blodbanenØjenskade ved trykluftSpar 40% på Pro One

Send til en kollega

0.133