23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Tillykke med valget – Et forsigtigt håb om fokus på erhvervslivet fremadrettet

Efter valget nu er overstået, venter der en ny politisk virkelighed med et nyt folketing og en ny regering. Hos Danske Byggecentre glæder vi os til et godt samarbejde og håber på mere fokus på erhvervslivet, end det har været tilfældet i valgkampen.

- For at Danmark fortsat kan vækste, er der brug for gode og stabile vilkår for landets virksomheder, så vi sikrer konkurrencedygtige virksomheder, der kan skabe varige arbejdspladser og tjene penge til velfærdssamfundet. Uden vækst er det umuligt at få penge til velfærden og den grønne omstilling, udtaler Palle Thomsen, adm. Direktør, Danske Byggecentre.

Brug for kvalificeret arbejdskraft

Vi står med det problem i dansk erhvervsliv, at der i større og større grad mangler kvalificeret arbejdskraft. Alene i byggeriet angiver næsten hver fjerde virksomhed ifølge Danmarks Statistik, at de ser mangel på arbejdskraft som en produktionsbegrænsning. Samme billede tegner sig i større og mindre grad i andre erhverv, f.eks. i service erhvervet hvor det næsten er hver femte virksomhed og også i industrien, hvor hver tiende virksomhed mangler arbejdskraft.

- Det er meget positivt, at besparelserne på uddannelsesområdet bliver trukket tilbage, og at erhvervsuddannelserne bliver styrket, men det hjælper desværre ikke de danske virksomheder lige nu. Der er brug for, at politikerne fremadrettet tænker over, hvordan deres beslutninger sætter de danske virksomheder, siger Palle Thomsen, og fortsætter: Når man lover befolkningen en ret til at trække sig tidligere tilbage fra arbejdsmarkedet, men samtidig begrænser mulighederne for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft, så gør man det altså ikke nemmere for de danske virksomheder at holde produktionen oppe, og fortsat tjene penge til vores velfærdssamfund.

Husk at tænke over konsekvenserne af valgløfterne

Derfor vil vi hos Danske Byggecentre gerne opfordre den kommende regering til at huske at tænke fremad. Hvis alle pengene bruges på en gang, og man vælger at gøre det dyrere at drive virksomhed i Danmark, så vil man på sigt få sværere ved at finde penge til den velfærd, vi er så glade for i Danmark. Man kan måske lidt frækt sammenligne det med at tisse i bukserne for at holde varmen, her og nu varmer det måske, men på længere sigt bliver det endnu koldere.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714
P nummer: 1002705928

Send til en kollega

0.031