23948sdkhjf

Fokus på miljøet: Sådan gør du din hverdag mere bæredygtig

| Medlemsnyhed | Indrykket af Nordiske Annonceindrykning

I dag er bæredygtighed et omdiskuteret ord, men husker vi nu også at tænke bæredygtigt, og hvad kan vi egentlig selv gøre i kampen for at sikre en mere bæredygtig udvikling i fremtiden?

Bæredygtighed handler i sin enkelthed om, at der bliver skabt en balance mellem udnyttelse og beskyttelse, når vi bruger af jordens ressourcer. Formålet er at sikre menneskers nuværende behov, uden at vi forringer fremtidens generationers muligheder for at opfylde deres behov.

En af de vigtigste grunde til at tænke bæredygtigt, i måden vi lever på, er derfor, at vi kan sikre vores børn de samme levevilkår, som vi selv har i dag. Og det er en god drivkraft til gøre en ekstra indsats. Vi kan ikke alene redde verden, men med nogle simple ændringer i hverdagen kan du være med til at gøre en forskel.

Gør hverdagen mere grøn
Der er mange ting, du kan gøre for at skabe en mere bæredygtig hverdag. Men hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, kan du begynde med at følge disse råd:

- Tag en pose eller en taske med, når du skal handle, så du ikke får en plastikpose hver gang

- Sig nej tak til reklamer i din postkasse og find i stedet tilbudsaviserne online eller på en app

- Husk altid at sortere dit affald

- Gå efter produkter med mærker som EU-blomsten og Svanen. De sætter begrænsninger for brugen af kemikalier og er mere skånsomme for miljøet

- Luft ud dagligt, så du sikrer et godt indeklima

- Sluk for dit elektroniske udstyr om natten, da de også bruger en del strøm på standby

- Vælg fornybare og bæredygtige materialer til din bolig, når du skal bygge om eller bygge nyt

- Kig efter energimærket, når du skal have nye hårde hvidevarer

Det er blot nogle af de ting, der kan gøre en forskel for miljøet, så start med at tilpasse din hverdag efter disse tips, for at din livsstil løbende kan blive mere og mere bæredygtig.

Tænk også bæredygtigt, når du bygger nyt
Står du overfor at skulle renovere din bolig eller bygge et nyt hus, har du mulighed for at skabe et hjem, der er bæredygtigt og energirigtigt helt fra starten. Det valg behøver hverken at blive dyrere eller tage længere tid. Derimod er det godt for din økonomi, din levestandard og ikke mindst for miljøet.

Når du tænker bæredygtighed ind i din bolig, handler det især om at vælge de rette materialer. Hvis drømmen er et lækkert nyt køkken, gør du eksempelvis klogt i at vælge træ fra bæredygtig skovdrift. Det sikrer både mindst mulig belastning af miljøet, og samtidig får du et køkken af høj kvalitet.

Find et køkkenfirma, der benytter træ fra bæredygtig skovdrift her

Når du vælger materialer til din bolig, er det ligeledes en god idé at gå efter virksomheder, som;

- har den officielle miljømærkning, der certificerer produkternes miljøvenlighed

- går ind for 100% genbrug, så du ved, at virksomheden arbejder på at gøre en forskel for miljøet

- har fået tildelt en PEFC-certificering, der sikrer, at hovedparten af det anvendte træ er fra bæredygtig skovdrift

Vælg materialerne med omhu og tænk samtidig over, hvordan du kan spare på boligens energiniveau – eksempelvis ved at vælge termoruder og generelt sikre en god isolering.

Træbyggeriets klimafordele
Det er dog ikke kun i køkkenet, vi bør overveje de bæredygtige træmaterialer. Et øget brug af træ fra bæredygtig skovdrift i nybyggerier er nemlig en vigtig brik i kampen for et bedre miljø. Der er mange klimafordele ved at benytte træ, især når man sammenligner med byggeri i beton. Disse fordele er blandt andet:

- En fornybar og bæredygtig ressource

- Kan være med til at sænke byggeriers høje CO2-udledning

- Træ vejer væsentligt mindre end beton

- Det giver en kortere byggetid

Der er dermed et stort potentiale for træbyggeriet. Jo mere vi begynder at udnytte træets potentiale i nye byggerier, jo mindre beton skal vi bruge. Og den øgede opmærksomhed på et fornybart materiale som træ er med til at skubbe byggebranchen i en retning, der er langt bedre for miljøet.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Nordiske Annonceindrykning

Send til en kollega

0.082