23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Urimelig skattekritik af SMV’erne tilbagevist

Erhvervsstyrelsen slår fast, at den lempede revisionspligt for små virksomheder ikke har nogen betydning for, hvor mange fejl eller skatteunddragelser, der er fundet hos de mindre virksomheder.

– Dermed tilbageviser styrelsen påstanden om, at revisionskrav har betydning for andelen af skatteunddragelser. At nogle SMV’ere kan fravælge at bruge en revisor, har ingen betydning for antallet af fejl hos disse virksomheder. Men den slags beskyldninger har det med at hænge ved. Så tilbage står desværre en fornemmelsen af en plet på de små virksomheders omdømme. Og dermed en plet som rammer store dele erhvervslivet, konstaterer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.

Debatten opstod da FSR Foreningen af danske revisorer påstod, at fravalg af revision hos SMV’erne kostede statskassen 1,5 milliard.

Men samme dag tilbageviste Erhvervsstyrelsen den påstand på baggrund af de konkrete fakta styrelsen havde samlet:

– Revisionspligt har hverken signifikant betydning for antallet af fejl i virksomheders årsregnskaber eller skatteangivelser, lød det klare budskab i en meddelelse fra Erhvervsstyrelsen.

Ikke første gang
Til gengæld skønner styrelsen, at den lempede revisionspligt alene sidste år gav de selskaber, som har mulighed for at fravælge revision, en direkte besparelse i deres udgifter på 1,6 mia. kr. En besparelse, der altså er kommet erhvervslivet og deres kunder til gode.

– Det er desværre ikke første gang de små og mellemstore virksomheder må lægge ryg til urigtige påstande om deres skat. Men på baggrund af Erhvervsstyrelsens fakta håber jeg at alle SMV’ernes samarbejdsparter nu vil være med til at gendrive det indtryk, der er efterladt i offentligheden. Små virksomheder drives som altovervejende hovedregel professionelt og lovlydigt og det billede skal alle være med til at formidle i offentligheden. På den måde gør vi det samtidigt sværere for dem, der forsøger at snyde under dække af at drive en virksomhed, lyder opfordringen fra Dansk Håndværk.

Du kan læse flere relevante nyheder og råd på vores netside her

Dansk Håndværk
Islands Brygge 26
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK76065314
P nummer: 1002479704

Kontaktperson

MF
Morten Frihagen
Direktør
mf@dhv.dk

Send til en kollega

0.048