23948sdkhjf

Østjysk møbelsnedker hædres med Finn Juhl Prisen

Hans Sandgren Jakobsen modtager tirsdag Finn Juhls Arkitekturpris på 150.000 kroner, der i år uddeles for syvende gang.
Hans Sandgren Jakobsen har i årenes løb modtaget talrige priser for sit arbejde, og tirsdag den 12. maj kan den 45-årige møbelsnedker og designer føje endnu en hædersbevisning til sit CV.

Her modtager østjyden således Finn Juhls Arkitekturpris, der i år uddeles for syvende gang, og prisen vækker naturligt nok stor glæde på Grenå Havn, hvorfra Hans Sandgren Jakobsen siden 1999 har drevet sit eget designstudie:

- Jeg er meget stolt over tildelingen. Især fordi det er en pris, der ikke kan søges, men som udelukkende tildeles kunstnere, der fanger juryens opmærksomhed. Jeg er glad for at få priser - det bliver man aldrig træt af, siger Hans Sandgren Jakobsen med et smil.

Udover at være et anerkendende skulderklap er prisen - som lyder på 150.000 kroner - med til at skabe noget af den luft og arbejdsro, der er så vigtig for en designer:

- Designprocesser kan være lange, og der vil altid være ’skæverter’ undervejs. En sådan arbejdsform er ofte svær at forene med det kommercielle, men med Finn Juhl-prisen får vi lidt ro til at arbejde videre med nogle af de idéer, vi har liggende, forklarer Hans Sandgren Jakobsen.

Ny møbelserie godt fra start
Efter en periode med afmatning først på året er der nu så småt igen ved at være gang i butikken. Hans Sandgren Jakobsen oplyser, at studiet pt. har flere projekter undervejs, ”men dem må producenterne selv fortælle om, når de er klar til det”, lyder det.

Til gengæld vil han gerne fortælle om tegnestuens seneste værk - møbelserien ”Cobra” - der produceres af Labofa Stole. Serien, der består af borde og stole, er primært til brug i undervisning, og kontraktmarkedet har taget godt imod nyheden, der kom i handlen for nogle måneder siden. Blandt andet er der sendt en ordre afsted til et gymnasium i Sønderjylland, og Hans Sandgren Jakobsen har store forventninger til ”Cobra”-serien:

- Uddannelsesinstitutioner oplever også en stigende konkurrence, nu hvor de unge nærmest har frit valg på alle hylder. Det øger behovet for investeringer i blandt andet nyt interiør, og her er ”Cobra” en attraktiv løsning, lyder vurderingen.

Om Finn Juhls Arkitekturpris
Wilhelm Hansen Fonden har siden 2003 årligt uddelt Finn Juhl Prisen til en arkitekt, producent, skribent eller lignende, der har gjort en særlig indsats inden for møbelarkitektur, fortrinsvist stole.

Prisen på 150.000 kroner er indstiftet af Hanne Wilhelm Hansen, der på denne møde ønskede at hædre sin mand Finn Juhls indsats som arkitekt, der fra 1940’erne bragte fornyelse til dansk møbelkunst og vakte stor international anerkendelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08