23948sdkhjf

Finanskrise behøver ikke være ren elendighed

Omlægning af arbejdsugen og nye typer af opgaver har skabt fornyet optimisme hos GS Trapper.
Som leverandør til byggeriet er GS Trapper som mange andre blevet ramt af stilstanden i branchen, men det til trods er der positive tanker at spore på fabrikken i fynske Glamsbjerg:

- Vi kan mærke, at der efter jul er kommet mere optimisme på, men vi har kalkuleret med lavere omsætning i 2009. I år har vi et mål om, at GS Trapper også skal være her til næste år, men på lidt længere sigt er vi optimistiske med hensyn til mulighederne, siger direktør Bjarne Puggaard.

Producent for underleverandørerne
Optimismen er da heller ikke grebet ud af den blå luft. Da Bjarne Puggaard og hans ansatte først på efteråret kunne aflæse de begyndende krisetegn i ordrebøgerne, satte de sig for gå organisationen godt og grundigt efter i sømmene.

Den proces har blandt andet resulteret i, at GS Trapper nu indhenter flere typer af opgaver end tidligere:

- Vi er begyndt at gå ind som producenter for underleverandører. Det betyder, at vi ikke skal lave helt så meget benarbejde som ved nogle af de andre opgaver, forklarer Bjarne Puggaard.

Han fortæller, at den nye plads i fødekæden allerede har banet vejen for et samarbejde med en underleverandør, som på sigt kan vise sig at blive en meget vigtig partner for GS Trapper.

Firedags-uge er et hit
En anden markant ændring på fabrikken i Glamsbjerg er en omlægning af arbejdsugen i produktionen:

- Vi er gået fra en femdags-uge til kun at arbejde fire dage. Indtil videre er det på prøve i tre måneder, men det er lykkedes så godt, at vi nok ikke går tilbage igen, fortæller produktionschef Lenette Olsen.

Hun understreger, at den afkortede arbejdsuge ikke er ensbetydende med, at de 21 ansatte skal gå ned i timer. Arbejdsdagene er nemlig blevet lidt længere. Til gengæld har alle fri om fredagen, hvilket i forvejen var den mindst hensigtsmæssige dag at producere:

- Det er dyrt at starte produktionen op til en så kort dag, forklarer produktionschefen med henvisning til, at medarbejderne alligevel blev sendt på weekend til middag om fredagen.

Finanskrise er ikke den rene elendighed
Bjarne Puggaard og Lenette Olsen havde naturligvis helst været finanskrisen foruden, men når alt kommer til alt, bringer den trods alt også noget positivt med sig:

- Når der er nedgang, begynder man at arbejde med at gøre det hele mere rationelt. Det gør du jo ikke, når det går godt, og sådan en proces er meget sund, lyder det fra Lenette Olsen.

Der har blandt andet været tid til at gøre lidt ved hjemmesiden, og samtidig er fabrikkens produktsortiment blevet udvidet. Sidstnævnte skyldes, at en gennemgang af produktionen afslørede, at cnc-maskinerne med fordel kunne bruges til at lave bordplader, og det er GS Trapper således begyndt på nu.

Ny værkfører
Ændringerne har også frigjort ressourcer til at ansætte værkfører Jan Petterson, som havde første arbejdsdag i begyndelsen af januar.

Før i tiden var Lenette Olsen den nærmeste overordnede for de 16 medarbejdere i produktionen, men den rolle er nu overtaget af værkføreren, og det har blandt andet givet Lenette mulighed for at koncentrere sig om produkt- og projektudvikling.

Samtidig giver nyansættelsen mulighed for at sætte fornyet fokus på styring og planlægning i produktionen, og resultatet heraf har produktionschefen store forventninger til:

- Med en værkchef får vi tilført ressourcer, som gør, at vi gerne skulle minimere mængden af fejl. Derudover forventer jeg, at vi bliver mere effektive, fastslår Lenette Olsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063