23948sdkhjf

Lille nedgang for Stark-ejer

I et udfordret marked måtte DT Group se omsætningen falde med 5 procent i første halvdel af 2012/13. Overskudsgraden er dog stort set fastholdt.
Trods faldende omsætning og fortsat vanskelige markedsforhold har DT Group fastholdt sin profitabilitet i første halvdel af regnskabsåret 2012/13. Det fremgår af selskabets halvårsrapport, som netop er offentliggjort.

Omsætningen er faldet fra 9.048 til 8.626 mio. kr., og det har betydning for driftsresultatet, som er faldet fra 401 til 357 mio. kr. Overskudsgraden er dermed næsten fastholdt og udgør 4,2 % mod 4,4 % året før.

- Markedet er præget af to vigtige ting i disse år. Dels er der en global krise, der udfordrer hele byggebranchen og dermed selvfølgelig også salget af byggematerialer. Samtidig skærpes konkurrencen i branchen hele tiden, hvor kravene til øget service, længere åbningstider, større og større sortiment, professionel rådgivning og effektiv logistik betyder, at der skal tilføres flere og flere ressourcer. På baggrund heraf har vi i det seneste halvår optimeret vores forretningsnetværk og lukket otte fysiske butikker, men vi fastholder vores markedsandel, fordi vi udvikler nye tiltag og måder at servicere vores kunder på, siger CEO Ole Mikael Jensen, DT Group.

Fastholder markedsandelen
DT Group henter 45 procent af sin omsætning i Danmark, og her markerer Silvan sig positivt med en fremgang fra 712 til 727 mio. kr. Stark er derimod gået tilbage fra 3.440 til 3.175 mio. kr.

Samlet set er det dog lykkedes at fastholde markedsandelen takket være et stramt fokus på at fastholde forretningsmodellen, siger Ole Mikael Jensen:

- Markedet er først og fremmest ekstremt prisfølsomt. Når det er lykkedes at fastholde vores markedsandel, er det, fordi vi har formået både at optimere vores omkostninger, investere målrettet i nye tiltag og styrke vores salgsindsats som branchens førende på kundeservice. Dette er en helt afgørende del af vores forretningsmodel.

DT Groups halvårsregnskab omfatter perioden 1. august 2012 - 31. januar 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079