23948sdkhjf

Danske designtalenter udstiller i Stockholm

38 designskoler og 36 udvalgte designtalenter fra 16 lande viser spændende bud på fremtidens interiørdesign. Blandt dem er otte unge designere fra Teko i Herning.
Når op mod 40.000 indkøbere, arkitekter, designere og journalister i disse dage mødes til møbel- og lysdesignmesse i Stockholm, har udvalgte designtalenter fra hele verden fået en unik chance for at vise sig frem på den skandinaviske møbelbranches største scene.

38 skoler og 36 uafhængige designere udgør ”Greenhouse”-udstillingen, der er en velintegreret del af Stockholm Furniture & Light Fair. Faktisk var det på Greenhouse, at årets Guest of Honour – den verdenskendte designer Oki Sato – fik sit gennembrud og en kontrakt med den svenske møbelproducent, Swedese.

Oki Sato har dermed om nogen vist vejen for deltagerne i Greenhouse 2013, der under overskriften ”The garden of new ideas”, viser prototyper frem i håbet om at blive en af fremtidens formgivere. Deltagerne er overvejende svenske, men feltet er ganske internationalt, og der tales således både tysk, fransk, taiwansk, og japansk. I alt 16 nationaliteter er repræsenteret i Greenhouse – også Danmark, der har deltagelse af Designskolen i København og Teko Design + Business i Herning.

En god mulighed som nyuddannet
- Det er en kæmpestor ære, og vi har knoklet hårdt for at få det her op at stå. Greenhouse er en god mulighed for at vise sig frem som nyuddannet, og det er en utroligt spændende udstilling at være del af. Det er herinde, at det eksperimenterende design er samlet, og som designer kan man ikke undgå at blive inspireret, fortæller Marianne Kleis Jensen fra Teko, der deltager med sit afgangsprojekt; sofaen ”Frigg”. Prototypen er skabt i samarbejde med Stouby Furniture.

- Frigg er et møbel, der er designet til at kunne rumme en eller to personer. Her kan du trække sig tilbage fra verden, vær dig selv, hvile og genoplade. Det er lidt af et egoistmøbel, hvor du kan lukke dig inde og være dig selv, forklarer Marianne Kleis Jensen.

Konceptet bag Teko-standen er udviklet af trendekspert Mads Arlien-Søborg og arkitekt Mathilde Witt Mølholm fra We made It, mens de studerende selv har stået for at bygge standen med podier osv.

- Vi fik først at vide den 20. december, at vi skulle med, så det har været nogle travle uger med at få styr på det hele. Men det er meget spændende at være med til, og vi oplever god respons, slutter Marianne Kleis Jensen.

De Teko-studerende blogger løbende om deres oplevelser på Stockholm-messen. Læs mere på tekostockholm.blogspot.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079