23948sdkhjf

Over 150 danske virksomheder udstiller i Stockholm

En lang række danske designvirksomheder vil være på plads, når Formex løber af stablen fra den 17. januar. Blandt disse er Ørskov & Co, der bruger messen til at markere sit 60 års jubilæum.
Ørskov & Co debuterer på den næste udgave af designmessen Formex, der finder sted i dagene 17.-20. januar.

Virksomheden kan her fejre sit 60 års jubilæum og har således rødder tilbage til 1953, hvor Torben Ørskov åbnede den første af i alt fem Form & Farve-butikker.

I dag kan Ørskov & Co med rette betegnes som et designikon, der, foruden egne design, rummer kreationer af formgivere og arkitekter som Jørn Utzon (der i 1951 designede Ørskov & Co’s logo), Arne Jacobsen, Finn Juel, Jørgen Møller, Erik Magnussen, Ole Palsby, Hans Bølling og Bo Bonfils. Igennem tiderne er der således frembragt en mængde spændende og til tider banebrydende design, som både dengang og nu er inspirationskilde for mange.

Verden rundt
Filosofien var helt klar fra starten; nemlig at designe og producere funktionelle og æstetiske produkter, som alle kunne anskaffes til fornuftige penge. Filosofien fra 1953 samt holdningen om at lade tidens tendenser tilføre produkterne et friskt pust har været med til at føre Ørskov & Co. frem til den position, som virksomheden har i dag.

Produkternes popularitet har fra starten rakt ud over landets grænser, hvilket har ført til mange spændende samarbejder med både designbutikker og designmuseer i hele verden. Blandt nogle af de nordiske museer kan nævnes Louisiana Museum of Modern Art, Moderna Museet i Stockholm, Nasjonalmuseet for Kunst i Oslo og Artek i Helsinki.

På Formex i Stockholm vil Ørskov & Co på sin stand i Hal B præsentere nyheder for den kommende sæson. Og på en særudstilling i anledning af jubilæet vil publikum få et indblik i 60 års forrygende designhistorie. I det lounge-inspirerede udstillingsområde vil der være rig lejlighed til at se ikke blot plancher og fotos, men også gamle rariteter, originaldesigns og prototyper.

På Formex deltager i alt ca. 155 danske virksomheder, og i Nordic Design Area i hal B finder man blandt andre også: Stelton, By Nord, Rosendahl, H. Skjalm P. Silkeborg Uldspinderi, Louise Kragh, Ferm Living, Anne Black, OX Design, Nomess Copenhagen, The Organic Company, Waterquest, DYB Dybdal Innovation, Fabula Living, Glerups, Good Company, Karen Hansen Design, Kazuri, Monkeyglasses, Verivinci med flere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078