23948sdkhjf

Generationsskifte hos Frøslev Træ

Martin Lentfer Petersen, søn af grundlægger Jens Peter Lentfer Petersen, vil fremover stå i spidsen for virksomheden som indehaver.
Fredag den 30. november foretog én af Danmarks største grossister inden for træbranchen, Frøslev Træ A/S, generationsskifte. Martin Lentfer Petersen, der er søn af grundlæggeren Jens Peter Lentfer Petersen, vil i fremtiden stå i spidsen for virksomheden som indehaver.

Generationsskiftet har været planlagt i længere tid og blev påbegyndt i foråret af 2011. Martin L. Petersen har siden januar 2011 ledet virksomheden i parløb sin far Jens P. L. Petersen. Jens P. L. Petersen gik pludseligt og uventet bort i december 2011, og siden da har Martin L. Petersen stået for den daglige ledelse.

Generationsskiftet er endeligt trådt i kraft 30. november 2012, hvor Frøslev Træ A/S-aktierne er blevet overdraget til Martin L. Petersen fra Jens P. L. Petersens hustru, Christa L. Petersen. Hun har stået ved Jens P. L. Petersens side fra begyndelsen i 1982.

- Beslutningen om at træde ind i familiens livsværk og hele forløbet har føltes meget naturligt. Jeg kender alle hjørner af forretningen, hvilket naturligvis altid er en fordel – ikke mindst i familievirksomheder. Receptionen vil blive afholdt i det nye år, udtaler Martin L. Petersen.

Ude i verden og tilbage igen
Efter at have haft bopæl med familien ved siden af virksomheden i alle ungdomsår valgte Martin L. Petersen efter endt HHX-eksamen at flytte et år til England for at arbejde og uddanne sig sideløbende.

- Jeg vidste på det tidspunkt, at jeg gerne ville ind og være en del af familievirksomheden, men valgte med fuldt overlæg at rejse lidt ud først. For mig var det vigtigt at have set noget andet end blot den virksomhedskultur, jeg kendte i Frøslev. Det at kunne forholde sig til, hvorledes ting bliver gjort andre steder, er af stor værdi, fortæller 23-årige Martin L. Petersen, der samtidig understreger, at virksomheden vil blive ført videre i samme ånd som hidtil.

Martin L. Petersen færdiggjorde uddannelsens 2. år i Danmark, hvorefter han startede i Frøslev Træ. I dag læser han en HD på universitet i Kolding, der udgøres af weekendundervisning.

Grundlæggeren får sin egen vej
Det er ikke kun generationsskiftet, der skaber glæde hos Frøslev Træ. Som et ekstra kapitel i virksomhedens historie får grundlæggeren nu sin egen vej. For at ære Jens P. L. Petersen, og den store betydning han havde for lokalområdet, har Aabenraa Kommune efter ønske fra Christa, Martin og hans søster, Katrina, givet tilladelse til, at Korshøjvej, hvor Frøslev Træ har hjemme, fremover vil hedde Jens P. L. Petersens Vej.

Om Frøslev Træ A/S
Virksomheden blev grundlagt af Christa og Jens Peter Lentfer Petersen i 1982 og er i dag blandt landets førende på markedet med salg til tømmerhandlere og byggemarkeder. Virksomheden har blandt andet egenproduktion af træprofiler, træhuse og trykimprægnering, ligesom der fremstilles komplette løsninger som eksempelvis FT Systemhegn. Sideløbende deltager virksomheden i et forskningsprojekt med nye former for imprægnering.

Frøslev Træ beskæftiger 85 personer i Frøslev, hvor virksomhedens aktiviteter i dag er samlet. Tidligere har man også haft aktiviteter i Søholt, Skærbæk, Gram, Hovborg og Skodborg. Virksomheden ejer desuden halvdelen af tre savværker i Polen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234