23948sdkhjf

SIS øjner nye eksportmuligheder

Et nyt intelligent skolemøbel skal i de kommende måneder testes på skoler i Kolding og Vejle. SIS Functional Furniture, der er med i projektet, tror på international succes.
Studier har påvist en sammenhæng mellem skolebørns fysiske aktivitet og evnen til at lære. Det er baggrunden for det intelligente skolemøbel ”iMo Learn”, som er designet i regi af udviklingsprojektet Kids n’Tweens med deltagelse af SIS Functional Furniture, Syddansk Universitet, Kolding Kommune og Alexandra Instituttet.

Møblet er nu klar til at blive testet i stor skala på skoler i Kolding og Vejle, og den første test finder sted på Sjølund-Hejls Skole syd for Kolding onsdag og fredag i uge 50.

- IMo Learn støtter op om kombinationen af fysisk aktivitet og læring på flere måder. Eleverne kan bruge møblerne som træningsredskaber, når der er brug for et afbræk med fysisk aktivitet i den traditionelle, stillesiddende undervisning, forklarer lektor Lars Elbæk fra Syddansk Universitets Institut for Idræt og Biomekanik, en af partnerne i udviklingen af iMo Learn.

Ifølge Lars Elbæk tager projektet også fat i en generel udfordring for både børn og voksne i det moderne samfund; mindre fysisk aktivitet med deraf følgende risiko for livsstilssygdomme. Den udvikling kan iMo Learn være med til at dæmme op for.

Sætter en helt ny dagsorden
IMo Learn består af et klassesæt på 24 sidde-klodser i blødt plastmateriale, plus computer og iPads. Hver klods har indbygget interaktiv teknologi, der gør, at eleven kan interagere med computeren og løse forskellige opgaver.

Med den interaktive teknologi kan iMo Learn bruges til at betjene en computer, dvs. at eleverne lærer med kroppen. Ved at man bevæger sidde-klodserne fungerer de som alternativ til mus og tastatur, og her kan eleverne blandt andet bruge møblet i danskundervisningen til at træne tegnsætning.

på Sjølund-Hejls Skole, der altså bliver den første testskole, ser skoleleder Jan Hjorth frem til at stifte bekendtskab med IMo Learn.

- Det er spændende at være del af et forskningsprojekt, der sætter en helt ny dagsorden på området, og nu vil vi gerne give vores input til, hvad systemet konkret kan bruges til i undervisningen, og hvordan læringsindholdet kan videreudvikles, siger han.

Tror på international succes
Til den forestående testperiode er der netop nu ved at blive produceret 400 sidde-klodser. Når testen er overstået skal iMo Learn i sin endelige form sendes videre ud på markedet, og Søren K. Grønbæk, der er bestyrelsesformand i SIS Functional Furniture, forventer, at systemet bliver succes.

Han vurderer, at iMo Learn har internationalt salgspotentiale, dels på grund af systemets høje innovationsgrad og dels fordi SIS Functional Furniture netop er blevet en del af belgiske Vanerum, der har salgskontorer i hele verden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067