23948sdkhjf

PP Møbler planter 12 hektar skov

"PP Skoven", resultatet af et samarbejde på tværs af private, kommunale og erhvervsmæssige interesser, ser nu dagens lys – til glæde for både miljø og lokalområdet.
Tilbage i 2009 var PP Møbler hovedsponsor for FN’s klimatopmøde COP15 i København. Møbelsnedkeriet fik til opgave at møblere konferencens 500 m² store VIP-lounge. Efterfølgende blev i alt 90 stk. af Wegners berømte ”Cirkelstol” og ”Den Runde” solgt, og både købere og PP Møbler donerede 1.500 kr. pr. stol til rejsning af en ny skov.

I sidste måned blev der taget hul på selve plantningen af den nye skov, der omfatter et naturområde på i alt 12 hektar mellem boligområdet Rørmosen i den vestlige del af Allerød og motortrafikvejen.

- Her hos PP Møbler har vi altid holdt meget af de danske træsorter, og vi har igennem flere generationer fremstillet møbler, der skal kunne holde ligeså længe, som det tager et nyt træ at vokse op. At vi nu planter en skov med de samme træsorter, som vi har lavet møbler af i snart 60 år, slutter for os en naturlig cirkel, siger snedkermester Søren Holst Pedersen.

- Træ er den eneste fornybare råvarer, som gør det muligt for os at producere møbler, der faktisk er bæredygtige i ordets egentlige betydning. Hvis vi laver ordentlige kvalitetsmøbler, der holder til generationers brug, så bruger vi aldrig mere træ, end skovene producerer helt naturligt samtidig med, at de danner rammen om et rigt dyreliv, og så er den bæredygtige cirkel sluttet, fortsætter han.

En hyldest til de store mestre
Med den nye skov ønsker Søren Holst Pedersen også at hylde områdets stolte danske møbeltraditioner. Godt nok er PP Møbler snart den eneste virksomhed med møbelproduktion i Allerød, men byen har dannet ramme om produktion af møbler fra en perlerække af de største danske møbelarkitekter; herunder Hans J. Wegner, Arne Jacobsen, Finn Juhl, Poul Kjærholm og Nanna Ditzel.

Derfor er det også bestemt, at stierne i ”PP Skoven” skal opkaldes efter de berømte møbelarkitekter. Der bliver dog også plads til et par af nutidens møbeldesignere; Søren Ulrik Petersen og Thomas Alken, som begge har tegnet træmøbler til PP Møbler.

- Møbelproduktionen i Allerød er desværre ikke ligeså udbredt, som den var i 50’erne og 60’erne, men vores møbelsnedkeri trives i bedste velgående her i byen, og det er en ære for os at kunne give de kommende generationer af borgere i Allerød nogle smukke naturoplevelser og samtidig minde dem om byens fine historie, siger Søren Holst Pedersen

Projektet er blevet til i et samarbejde mellem PP Møbler, Birkholm Planteskole, Forsyning Allerød Rudersdal og Allerød Kommune. Det omfatter en ny skov, nye søer og kælkebakke. Skoven vokser op på en mark ved et boligområde, der i 2007 blev ramt af kraftig regn og oversvømmelse. Forsyning Allerød Rudersdal A/S – som har driftsansvaret på området – har anlagt og bekostet de nye søer, som nu tjener som ekstra overløbsbassiner for boligområdet.

Kilde: PP Møbler

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065