23948sdkhjf

Wendelbo vokser kraftigt i Asien

Årlige vækstrater i omegnen af 60 procent har gjort Vietnam til Wendelbo Møbel Designs næststørste marked.
Siden det familieejede Wendelbo Møbel Design A/S i Egå ved Aarhus etablerede produktion i Vietnam tilbage i 2007, har virksomheden udvidet sit marked betydeligt.

- Vi solgte næsten udelukkende til Skandinavien og Holland, inden vi startede produktion i Vietnam. Lidt forbavsende er Vietnam blevet vores andet største marked. Kunderne kan lide det minimalistiske skandinaviske design, fortæller Christian Da Silva Wendelbo, direktør i AW Fine Furniture, som er et joint-venture mellem Wendelbo Møbel Design og AA Corporation i Ho Chi Minh City.

Salget uden for Europa står i dag for over halvdelen af Wendelbos omsætning med Vietnam, Australien og Filippinerne som de største markeder. I Asien har virksomheden oplevet årlige vækstrater på mere end 60 procent de sidste tre år.

AW Fine Furniture har på et år øget sin bemanding fra 40 til 75 medarbejdere, og fabrikken i Ho Chi Minh City udskiber omkring ti 40-fods containere om måneden. Produktionen øges, når fabriksarealet snart udvides med 500 kvm til 2.200 kvm.

Ud over detailkunder har Wendelbo Møbel Design også fået hul på kontraktmarkedet. Eksempelvis har firmaet leveret sofaer til det japanske femstjernede Nikko Hotel i Ho Chi Minh City samt en række barer og restauranter.

Wendelbo Møbel Design er en familieejet virksomhed med mere end 50 års erfaring inden for produktion af sofaer. Egå-virksomheden realiserede i regnskabsåret 2011 et mindre underskud på -48.922 kr. efter skat.

Kilde: Møbel+Interiør Brancheforeningen

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065