23948sdkhjf

Banker presser SMV’erne

Forskellen mellem, hvad store virksomheder og SMV’er betaler i rente bliver stadig større. Banker risikerer at lukke SMV’er, advarer Håndværksrådet.
Forskellen på bankernes rente på nyudlån til henholdsvis store og mindre virksomheder er udvidet betragteligt på det seneste. Det viser nye tal fra Nationalbanken, som netop har offentliggjort rentestatistik (juli 2012) for penge og realkreditinstitutter.

- Ingen betvivler de finansielle aktørers udfordringer under krisen, og det er klart, at de må se på alle de håndtag, de har til rådighed for at se, om de kan gøre tingene anderledes og ride stormen af. Men det er et stort problem for især de mindre virksomheder og skadeligt for samfundsøkonomien, at bankerne så markant øger rentespændet ift. nyudlån til større og mindre virksomheder, siger Håndværksrådets cheføkonom Jacob Thiel.

Nationalbankens rentestatistik viser, at renten på nyudlån (for lån over 7,5 mio. kr.) er faldet. Det er naturligvis positivt, men polariseringstendensen på finansieringssiden skal i den grad tages alvorligt på Christiansborg, mener Håndværksrådet.

- Der er simpelthen brug for at styrke og udvide de alternative finansieringsordninger. Som følge af den nuværende kreditpraksis hos bankerne vælter flere små og mellemstore virksomheder end nødvendigt, og det er heller ikke ubetinget til bankernes fordel, siger Jacob Thiel.

Kilde: Håndværksrådet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094