23948sdkhjf

65-årig fejrer guldbryllup med dansk møbelvirksomhed: Det har været en fantastisk udvikling

I en søvnig by i 1950'ernes Danmark kunne et par unge møbelsnedkere slå dørene op til deres nye fabrik. Det blev startskuddet til Jens Ærthøj og Tage Mølholms livsværk, som siden har udviklet sig til det Boconcept, der i dag tæller mere end 300 butikker fordelt på 67 lande og 6 kontinenter.

De to stiftere er imidlertid ikke de eneste, der kan betragte den danske møbelsucces som en del af livsværket. For 50 år siden trådte en ganske ung Tonni Kylkjær ind på fabrikken, og det blev begyndelsen på en lang karriere, der har givet ham en tæt indsigt i både virksomhedens og branchens udvikling.

– Når jeg i en stille stund reflekterer over mine 50 år i BoConcept, kan jeg se, at jeg på mange måder er vokset sammen med virksomheden. Fra mine første år, hvor jeg gik til hånde med forefaldende opgaver, hen over en række år, hvor jeg lærte håndværket og prøvede kræfter med produktionen af det meste af vores sortiment til en periode, hvor jeg først arbejdede som leder i produktionen og siden som tillidsrepræsentant for mine kolleger på lageret, hvor jeg har arbejdet i de seneste år. Et arbejdsliv jeg har nydt i fulde drag med spændende udfordringer og fantastiske kolleger, siger Tonni Kylkjær, der fortsætter:

– At efterkomme kundernes efterspørgsel og leve op til Boconcepts høje kvalitetsstandarder har altid været mit vigtigste fokus. Både i tiden med den traditionelle håndværkskunst og i senindustrialiseringen, hvor vi gradvist implementerede maskiner, der kunne hjælpe os til at være mere effektive og præcise. Det har været en fantastisk udvikling at være en del af.

Dygtig, konstruktiv og udviklingsorienteret

Når Boconcepts COO, Peter Linnet, tænker tilbage på sit mangeårige samarbejde med Tonni, lægger han især vægt på hans gode menneskelige kvaliteter og store loyale engagement.

– De 50 år i Boconcept, som Tonni har været en del af, har båret præg af enorme forandringer. Her har han altid været god til at omstille sig og bidrage konstruktivt i de roller og sammenhænge, som han har været en del af. Personligt sætter jeg stor pris på tiden, hvor Tonni var tillidsrepræsentant, hvor han med ordentlighed og engagement bidrog til et rigtigt godt samarbejde mellem medarbejdere og ledere.

Familie, kultur og cykelture

I Boconcept er Tonni anerkendt som en dygtig, engageret og vedholdende kollega. Men han er også et stort familiemenneske, der nyder tiden sammen med sin kone, deres børn, svigerbørn og tre børnebørn. I fritiden står den på kulturelle oplevelser – og især musikken har en særlig plads i Tonnis hjerte. Derudover bliver det til lange cykelture på racercyklen, enten i området omkring sommerhuset på vestkysten eller vidt omkring i det midtjyske.

Og i den kommende tid bliver der sandsynligvis mere tid til at hellige sig familien og det aktive fritidsliv. Rejsen i Boconcept slutter nemlig senere på året, hvor Tonni har valgt at gå på pension.

I forbindelse med 50-års jubilæet er Tonni Kylkjær indstillet til Den Kongelige Belønningsmedalje, som gives for 50 års ansættelse samme sted.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093