23948sdkhjf

Berømte møbelklassikere vises frem i Herning

100-året for arkitekt Finn Juhl markeres med en hyldestudstilling på Formland Autumn 2012.
Når Formland-messen i Herning åbner torsdag den 9. august, er der fokus på nordiske designmøbler som aldrig før.

Blandt udstillerne er Onecollection fra Ringkøbing, der præsenterer flere end 20 af arkitekten Finn Juhls berømte møbelklassikere fra 1940’erne og 1950’erne. Klassikere som alle produceres hos Ringkøbing-firmaet.

- Det er første gang, at vi på et samlet podie har lejlighed til at præsentere alle vore Finn Juhl modeller, som vi gennem de seneste 12 år har relanceret på baggrund af Finn Juhls originalmateriale. Det er dejligt at få muligheden for at fejre Finn Juhls 100 års fødselsdag på vores egen jyske hjemmebane, siger direktør Ivan Hansen om udstillingen, der er arrangeret af arkitekt Søren Ulrik Petersen.

Ud over Finn Juhls berømte møbelikoner; ”Høvdingestolen”, ”Pelikanstolen” og ”Poetsofaen”, vises også en nylanceret møbelserie fra 1950’erne af sofaer, borde samt en skænk med farvede skydedøre og bakker.

Fælles for disse møbler er, at de nærmest svæver på et tyndt bruneret stålstel afsluttet mod gulvet af elegante trætæer. Træsortene er oliebehandlet valnød, teak, eg og oregon pine. Desuden vises en lampeserie fra 1963, ligeledes tegnet af Finn Juhl.

På en anden stand viser Onecollection en splinterny stol ”Time” af designeren Henrik Tengler, der blandt andet også var manden bag ”Chairman”-stolen. ”Time” er en moderne og dynamisk stol i en tidløs og klassisk kvalitet. Publikum kan også opleve den elegante taburet ”Warning”, der er tegnet af den unge norske designer Linn Anna Björk. Taburetten har i år modtaget den prestigefyldte pris Wallpaper Design Award.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078