23948sdkhjf

Flere møbelfirmaer i spil til designpris

Dansk Design Center har offentliggjort listen af nominerede til Danish Design Award 2012. Randers+Radius, Fredericia Furniture og Trip Trap er med i opløbet til priserne.
24 designløsninger fordelt på seks kategorier blev i sidste uge nomineret til Danish Design Award 2012.

Spændingen udløses den 27. september, hvor en vinder i hver af de seks kategorier bliver offentliggjort ved en festlig prisoverrækkelse i Dansk Design Center, som står bag prisen.

- Det er dejligt at se, at de 24 nominerede til Danish Design Award illustrerer en god bredde inden for design. Der er alt fra briller til cirkulationspumper og branding-koncepter. Tilsammen viser de nominerede produkter og løsninger, at design kan bringes i spil og bruges som en kompetence inden for alle brancher, siger Nille Juul-Sørensen, CEO i Dansk Design Center.

Nye materialer i fokus
I år er der seks kategorier, som hver især har fire nominerede. Det drejer sig om: Industrielt design business-to-consumer, industrielt design business-to-business, møbler og tekstiler, service- og oplevelsesdesign, digitalt design og grafisk design.

I kategorien for møbler og tekstiler finder vi Randers+Radius, der er nomineret for bordet ”Grip”, Fredericia Furniture, der er nomineret for stolen ”Haiku” og Trip Trap Danmark, der er nomineret for gyngestolen ”Sway”.

- Det har været spændende at se, hvordan bæredygtighed og anvendelse af nye materialer har været i fokus, når der udvikles nye produkter. Og det er glædeligt at kunne konstatere, at design får lov til at spille en vigtig rolle, når det skal omsættes til praksis, siger juryformand Peter Bysted fra Icono A/S.

Om de nominerede i kategorien møbler og tekstiler
Trip Trap Denmark / "Sway" (design: Rikke Frost 2012)
Gyngestolen Sway kan bruges både ude og inde. Den er lavet i teaktræ kombineret med gjorder, som udgør sæde og ryglæn.

Juryen siger:
- Gyngestolen Sway står med sin lave og brede form solidt og indbyder til afslapning og ro, i haven, eller på stranden. Det enkle formsprog understreges af en enkel sammensætning af robuste materialer, der sender venlige hilsener til danske møbeltraditioner, men som opdaterer dem og tilføjer sin helt egen tone. Sway udtrykker nytænkning og bærer samtidig på klassiske designdyder som enkelhed, funktionalitet og fokus på detaljen.

Fredericia Furniture / "Haiku" (design: GamFratesi 2012)
Haiku-sofaen er bygget op om en støbt skumskal og med ben i sortlakeret stål. Sofaen har en variation af stoffet i den ydre og indre skal, hvilket giver sofaen et stramt og omsluttende ydre og et blødere og mere intimt indre.

Juryen siger:
- Med Haiku viser Fredericia Furniture en imponerende flot bearbejdelse af helhed, materialer og detaljer. Formen er helstøbt og klar, men med en interessant finurlighed i udtrykket. Den tekstile kombination er unik og vellykket. Haiku er både klassisk og moderne i sin fremtoning. Det er en sød sofa i ordets bedste betydning.

Randers+Radius / "Grip" (design: Troels Grum-Schwensen 2011)
Grip-bordet har en central bjælke i ekstruderet aluminium, der bærer bordpladen. Når bjælken belastes, strammes grebet om bjælken, og konstruktionen låses yderligere. Denne værktøjsfri monteringsmåde gør, at brugeren selv vælger, hvor benene skal stå; de kan stå helt ude ved gavlen eller længere inde. Endelig muliggør systemet, at man kan lave meget lange borde, fordi der blot indsættes flere bensæt på den lange bjælke efter behov.

Juryen siger:
- Grip-bordet er et godt eksempel på fornyelse inden for dansk møbeldesign. Nytænkningen ses ikke blot i bordets/systemets udtryk, men også i dets produktionsform. Materialerne er velvalgte og detaljerne er gennemarbejdede. Grip-bordet er et godt eksempel på et designprodukt med internationalt format, som samtidig bærer på typiske nordiske designkarakteristika. Bordet er robust og har som enkeltstående møbel et skulpturelt og enkelt formsprog.

Hosoo, Japan / Hosoo Collection (design OeO 2012)
Hosoo Collection tager udgangspunkt i den 2000 år gamle, japanske væveteknik. Kollektionen er et unikt og æstetisk møde mellem en gammel tradition og nye, sofistikerede tekstiler.

Juryen siger:
- Tekstilet har en magisk dybde i sin vævning og står nærmest camouflageagtige frem i kollektionen. Øjet kan konstant vandre og opdage nye figurer og sammensætninger i vævningen, og stadig står helheden klart og klassisk frem. Her er et design, der tør give slip på den skandinaviske æstetik og lege med andre kulturreferencer på en meget vellykket måde. Designet er ambitiøst, moderne og internationalt.

Se alle nominerede på http://www.ddc.dk/danishdesignaward2012/nominerede
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079