23948sdkhjf

Første opkøb skal styrke Onecollections andet ben

Med opkøbet af Schou Andersens Møbelfabrik har Onecollection – House of Finn Juhl fået føjet nye kompetencer udi massivtræ og 35 nye ansatte til virksomheden, og i Ringkøbing forventer man sig en hel del af nytilføjelsen.   

Det fortæller medejer og –stifter Hans Henrik Sørensen til Wood Supply.  

– Det er jo en fabrik med eget produktprogram, der især står stærkt i care-segmentet, og der ser vi gode muligheder for, at vi kan opnå nogle positive synergier, når vi kombinerer med vores egne produkter og kan gå til kontraktmarkedet med en bredere kollektion, forklarer han.  

Ben med og uden Juhl 

Onecollection, der i 2001 overtog eneretten til Finn Juhls designs, har siden fået skabt et solidt fundament på de gamle klassikere, og umiddelbart kan brandet som klassikerproducent synes svært foreneligt med de hospitaler og plejehjem, der udgør care-segmentets storkunder.  

– Finn Juhl fylder langt det meste hos os i dag, men vi har hele tiden arbejdet med kontraktmarkedet og leveret til kontorer, hoteller og restauranter, fortæller Hans Henrik Sørensen og fortsætter:  

– Lige præcis care-segmentet får nok ikke så meget med Finn Juhl at gøre, men vi har også det andet ben med nye designs, der egner sig godt til segmentet. Når man kommer ind på et plejehjem, ser der gerne ud på en bestemt måde, og det handler selvfølgelig til dels om funktion, men møbler til care-segmentet behøver ikke være kedelige. 

Den pointe har han for nyligt fået understreget, for det Finn Juhl-løse ben i Onecollection har allerede fået sparket døren op til det eftertragtede segment. Til det nye sygehus i Gødstrup har virksomheden stået for at indrette det 375 m lange foyerområde, blandt andet med en stol der er skabt i samarbejde med designduoen Salto og Sigsgaard. 

Værdikæden tæt på 

Opkøbet i Vejen er det første, Hans Henrik Sørensen og Ivan Hansen har foretaget, siden de stiftede Onecollection i 1990, men ifølge medejeren er der ikke dermed indvarslet en ny æra i det vestjyske.   

– Vi er altid vokset organisk, og det er ikke sådan, at vi nu har en hel ny aggressiv opkøbsstrategi – om der kommer flere opkøb, er svært at svare på, men her var der en mulighed, der bød sig, som passede ind i drømmen om at få en større egenproduktion i Danmark, forklarer han.  

Onecollection beskæftiger 35 medarbejdere og har egen fabrik i Ringkøbing, og på nær enkelte træstel, der fremstilles i Japan, foregår al produktion på dansk jord.  

– Vi er orienteret om Danmark og det er her, vi arbejder og kan se en styrkelse i at sikre og øge vores kapacitet, siger Hans Henrik Sørensen og fortsætter: 

– Hos Schou Andersen har de stort set hele værdikæden selv, 95 pct. produceres inhouse, og dels giver det rigtig god mening lige nu i forhold til de voldsomme fragt- og energipriser, men det betyder også, at vi får nemmere ved at styre vores supply chain og lave nogle mere bæredygtige produkter.  

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078