23948sdkhjf

Møbelfirma plaget af indbrud

Aarhusianske Dencon Center A/S er blevet offer for organiseret kriminalitet, til stor gene for indehaver Torben Møller. Indbruddene er begået med få ugers mellemrum.
Dencon Center, der er beliggende i Risskov ved Aarhus, har specialiseret sig i kontormøbler med særligt fokus på hæve-sænke borde.

Butikken er samtidig showroom for webshoppen KontorMøbler.dk og har en stor glasfacade, hvilket har været for stor en fristelse for indbrudstyvene. Butikken blev således stort set ryddet for computere og desktops, på trods af alarm og vagtværn.

Hæve-sænke-borde var for tunge
Indehaver Torben Møller bor nær butikken og var ved det første indbrud fremme, blot seks minutter efter alarmen gik. Det var alligevel for sent:

- Godt nok fik de vores pc’ere, men vi har backup af det meste af vores arbejde, ligesom kundeoplysninger og ordrer er godt sikret. Desværre har vi mistet flere ugers billedbehandlingsarbejde som lå lokalt, hvilket næsten var det værste, siger Torben og fortsætter:

- Vores hæve-sænke-borde var for tunge for tyvene – det er isenkram, der vejer op til halvtreds kilo, så selvom der var rykket på dem, kom de ikke af sted med dem.

Det koster hver gang
Anden gang, Dencon Center blev udsat for indbrud, var politiet hurtigt på pletten med flere biler. Gerningsmændene var desværre allerede væk – det samme var de computere, som ikke forsvandt under det første indbrud.

Til spørgsmålet om, hvor voldsomt indbruddene har påvirket indehaveren, svarer Torben Møller:

- Hver gang sådan noget sker, bliver man jo påvirket. Der er alt det praktiske, der skal tages stilling til og gøres, og det koster da også hver gang. Vi bliver jo også sat tilbage arbejdsmæssigt.

Alle virksomhedens computere er tilmeldt sporing, så det vil være muligt for politiet at se, hvor de er, første gang de tages i brug online. Hos Dencon Center er der en lettelse over, at sikkerheden har været prioriteret højt, og der er nu yderligere tiltag på vej, fortæller Torben Møller.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078