23948sdkhjf

Nyt møbelunivers til københavnere og turister

Den 24. maj åbner ”House of Finn Juhl Copenhagen” på Nordre Toldbod i København.
Både fastboende og turister får nu mulighed for at opleve arkitekten Finn Juhls møbelunivers som en helhed i København.

Det sker, når Ringkøbing-virksomheden Onecollection, i samarbejde med Galleri Feldt, åbner showroomet ”House of Finn Juhl Copenhagen” på Nordre Toldbod – lige foran Gefion-springvandet og med udsigt til Operaen på Holmen.

Galleri Feldt, som ejes og drives af Louise Feldt og Martin Arno Mathiesen, har haft galleri for moderne møbelkunst i to år på adressen. Her sælger de brugte møbelklassikere, hvor så meget patina og historie som muligt er bevaret i møblerne. Galleriet har igennem den seneste tid haft et specielt fokus på værker af Finn Juhl, Hans J. Wegner og Poul Kjærholm.

- Vores kunder kommer fra hele verden og de betragter ofte de gamle vintagemøbler lige så meget som kunst som egentlige brugsmøbler, forklarer Martin Arno Mathiesen.

Koblingen mellem nyt og gammelt
Både han og Louise Feldt er selv dybt passionerede omkring den moderne møbelkunst fra perioden 1950’erne til 1970’erne. Originale vintagemøbler i god stand ses ikke hver dag, men det har ikke fået Galleri Feldt til at overveje at tage nyproducerede møbler ind – altså lige bortset fra Finn Juhls møbler.

- Vores kunder er generelt ikke så interesserede i nyproducerede møbler eller for den sags skyld senere producenter end de oprindelige. De søger noget originalt og en historie forankret i møblets slid og patina, siger galleri-ejeren og fortsætter:

- Vi valgte dog ret hurtigt at gøre en undtagelse og tage kontakt til Onecollection, der gerne ville lade os udstille en enkel Poet-sofa og et tilhørende Øjebord. Vi traf det valg, da vi fandt meget af den passion, som vi dyrker i de gamle snedkermestre i Onecollections tilgang til møbelproduktion. De har en detaljeorienteret tilgang, som umiddelbart passede godt ind hos os.

- Vi var ikke sikre på, hvordan vore kunder ville reagere, så det var et forsøg. Det blev en succes, og mange kunder kunne med det samme se koblingen mellem nyt og gammelt i Finn Juhls møbler. Ja, vi har sågar solgt nye Finn Juhl-møbler til vores mest passionerede vintagekunder, fortæller Martin Arno Mathiesen.

Sanseligt showroom
Onecollection, der ejes af stifterne Ivan Hansen og Henrik Sørensen, har produceret og markedsført Finn Juhls møbler, siden de overtog enerettighederne fra Finn Juhls enke Hanne Wilhelm Hansen i 1999. Udover Finn Juhls mesterværker producerer firmaet designmøbler tegnet af en række nordiske designere.

- ”House of Finn Juhl” er en ny måde at drive showroom på. Møblerne bliver synlige, tilgængelige og vedkommende i smukke omgivelser og vi får plads til at fortælle historien, så man forstår sammenhængen. Samarbejdet med Galleri Feldt betyder at alle kan komme i et levende showroom med superkompetent bemanding ugen igennem, fortæller Ivan Hansen.

Til ”House of Finn Juhl” har man valgt en ren og afslappet atmosfære med mesterens møbler – et hvidt, minimalistisk udtryk, der gør det muligt at sanse møblerne.

- For Finn Juhl var det ’at sanse’ meget vigtigt. Hans møbler er sanselige og skal opleves, fastslår Ivan Hansen og suppleres af Martin Arno Mathiesen:

- Vi vil gerne vise Finn Juhls møbler i nogle rammer, hvor det kun er møblerne, der er i fokus. Samtidig vil vi gerne skabe en atmosfære, der trækker lidt på den stemning, der er i hans eget hus. Derfor har vi vægtæpper og nøje udvalgt dekoration, der understreger tidsånden. Men vi har ikke billeder på væggen, de forvirrer os mere end de gavner. Her er det møblerne, der er i fokus, forklarer Martin Arno Mathiesen.

- Finn Juhls eget hus i Charlottenlund er et ’must see’ for design-turister, og det håber vi også, at House of Finn Juhl på Nordre Toldbod bliver. Området hér er nyt og trendy, og mange kender det slet ikke endnu, bagvæggen i showroomet støder op til Kastellet, og Churchillparken ligger på taget af showroomet. Gefion-springvandet og Den lille Havfrue er lige udenfor, og selve bygningen er en 1700-tals daglejerbygning for havnearbejdere. Der er totalt meget kultur og historie lige hér, slutter Ivan Hansen.

Åbningen af House of Finn Juhl markeres med en reception for indbudte torsdag den 24. maj fra klokken 15-20.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125