23948sdkhjf

Så går startskuddet til Danish Design Award

Bredden i dansk design er i fokus, når Dansk Design Center belønner tidens bedste design. Sidste år var Velux, Unidrain og Fritz Hansen blandt vinderne.
Nye særpriser, større brandingmuligheder, andet navn og logo samt et lavere tilmeldingsgebyr.

Det er blot nogle af de nye initiativer, som er taget i forbindelse med årets store, danske designpris – Danish Design Award. Fra den 15.marts og frem til den 30. april 2012 er der åbent for tilmeldinger.

- Det er DDC’s håb, at vi kan inspirere endnu flere virksomheder og offentlige institutioner til at sende produkter og løsninger ind. Alt fra klassiske designobjekter til tekstiler og designede, teknologiske services kan sendes ind. Der er ikke noget design, som ikke er velkomment i konkurrencen. Vi håber tværtimod, at prisen kan være med til at synliggøre bredden i dansk design i det 21. århundrede, siger Nille Juul-Sørensen, CEO i Dansk Design Center.

Hvem kan tilmelde sig?
Ligesom tidligere kan danske virksomheder og institutioner – private som offentlige – tilmelde produkter og løsninger.

En nyhed i årets konkurrence er, at en dansk virksomhed, der har arbejdet sammen med en udenlandsk designer, eller en dansk designer, som har samarbejdet med en udenlandsk virksomhed, kan tilmelde løsninger og produkter til konkurrencen.

Dette initiativ er taget, fordi der er flere og flere eksempler på succesfulde samarbejder mellem danske og udenlandske virksomheder og designere, hvilket DDC ønsker at synliggøre.

Hvilke produkter og løsninger kan tilmeldes?
• Industrielt design
• Møbler
• Tekstil- og beklædningsdesign
• Grafisk design
• Digitalt design
• Service- og oplevelsesdesign

Udover priserne i de nævnte kategorier vil der bliver uddelt en række nye og spændende særpriser, som offentliggøres senere.

Det er for første gang muligt at tilmelde produkter og løsninger online. Der udvælges en række nominerede i slutningen af maj, og først til prisoverrækkelsen offentliggøres vinderne.

Syv jurymedlemmer står for bedømmelsen
Alle indsendelser og særpriser bedømmes af en uvildig jury med eksperter inden for virksomhedsledelse og forskellige designfaglige områder. Juryen består af formand og arkitekt Peter Bysted, adm. direktør Christian Stadil, koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen, designer Søren Rose Kjær, designer Thomas Harrit, arkitekt Amanda Betz samt designer og partner Vinay Kenkatraman.

Det koster 2.400 kr. + moms pr. tilmeldt produkt/løsning. Der er tale om en bruttopris, uanset om man bliver nomineret og vinder en pris eller ej.

Yderligere info på www.ddc.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093