23948sdkhjf

Møbelbranchen frygter nye butikslukninger i 2012

Krisen kradser fortsat i møbelhandlen, hvor enkelte lyspunkter ikke ændrer ved det samlede billede. Danske Møbelhandlere spår nye lukninger i 2012.
Ved årsskiftet måtte Hurup Møbelfabrik som bekendt dreje nøglen og lukke sine 13 møbelforretninger, og flere butikslukninger kan være på vej i branchen.

Det vurderer direktør Luisa Gorgone fra brancheforeningen Danske Møbelhandlere over for dagbladet Børsen:

- Der er forsvindende lidt at hente på det danske marked, og det tror jeg også, vi vil se det næste års tid. Så hvis ikke forbruget begynder at stige, tror jeg, at flere butikker må lukke i 2012, siger hun.

Luisa Gorgone peger på tilbageholdende forbrugere og et fastfrossent boligmarked som de primære årsager til den kritiske situation. For de ældre, selvstændige møbelhandlere tæller desuden, at stigende konkurrence fra nethandel gør det svært at fastholde markedsandele.

Eksport er nøglen til overlevelse
Hos Møbel og Interiør Brancheforeningen, som repræsenterer de danske møbelproducenter, vurderer direktør Keld Korsager, at de samlede salg af møbler formentlig vil ende omkring 11 mia. kr. i 2012.

Det er på niveau med sidste år – og således fortsat langt fra de gode år i 2006 og 2007, hvor branchen omsatte på den gode side af 19 mia. kr. Keld Korsager opfordrer i stedet virksomhederne til at kigge mod udlandet:

- De danske forbrugere er utroligt forsigtige med at investere i varige forbrugsgoder, og der er heller ingen tegn på, at der snart kommer gang i boligsalget. Derfor må møbelindustrien hente væksten på eksportmarkederne frem for hjemmemarkedet, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109