23948sdkhjf

Fynsk iværksætter i modvind

Bendt Skov og firmaet DanCof risikerer at begrave drømmene om et erhvervseventyr på Langeland, allerede inden produktionen af bæredygtige urner og ligkister er kommet i gang.
Under sloganet »Green Way to Heaven« etablerede Bendt Skov tilbage i 2010 firmaet DanCof ud fra en idé om at producere urner og ligkister ud af pulp, som består af træfibre og genbrugspapir.

Firmaet fik i første omgang tilsagn om 3,46 mio. kr. i EU-støtte via Syddansk Vækstforum, men denne støtte er han nu i fare for at miste.

Ifølge Fyens Amts Avis skal DanCof nemlig dokumentere over for Syddansk Vækstforum, at man sammen med investorer kan rejse 8 mio. kr. til projektet, og det har firmaet svært ved.

Bendt Skov fortæller til avisen, at der er opstået problemer med at få leveret den maskine, som skal producere kisterne. Det har forsinket projektet og bragt EU-tilskuddet, der svarer til 30 procent af firmaets budget, i fare.

Ikke død endnu
Selvom DanCof skulle miste sit EU-tilskud, er Bendt Skov dog ikke klar til at lægge virksomheden i graven. Spørgsmålet er imidlertid, om det vil lykkes at realisere drømmen om at producere på Langeland:

- Via investorer kan jeg godt rejse hele beløbet, så vi ikke er afhængige af tilskuddet fra Vækstforum. Jeg er stadig meget opsat på at etablere produktionen på Langeland, og bortset fra en enkelt ser investorerne gerne, at det bliver i Danmark. Oddsene er hårde, men jeg er ikke gået død endnu, siger Bendt Skov til avisen.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111