23948sdkhjf

Danske designmøbler pryder EU-formandskab

Brugere af Rådsbygningen ”Justus Lipsius” i Bruxelles kan under Danmarks formandskab opleve kvaliteterne og spændvidden i seks årtiers dansk design og kunsthåndværk.
Når embedsmænd og europæiske beslutningstagere har brug for en pause i deres travle hverdag, kan de i Rådsbygningen ”Justus Lipsius” enten lade sig falde ned i klassiske Arne Jacobsen sofaer eller en moderne stol af Louise Campbell.

Og lader de blikket glide rundt i rummet kan de lade det dvæle ved nyskabende og ungt unika-kunsthåndværk eller et værk af keramikkens grand old lady Bodil Manz.

Seks årtiers dansk design
Udenrigsministeriet bad i juni 2011 Danish Crafts om at bistå med indretningen og udsmykningen af foyer og atrium i ”Justus Lipsius”. Resultatet er blevet et miks af moderne og klassiske møbler kombineret med unika-værker af Danmarks førende keramikere.

Indretningen – kyndigt bistået af den internationalt kendte danske arkitekt Dorte Mandrup – bidrager således til den kunstneriske del af det danske formandskab og visualiserer de kvaliteter og værdier, der i mere end seks årtier har kendetegnet dansk design og kunsthåndværk.

De deltagende danske møbel-, lampe- og tæppeproducenter Fredericia Furniture, Republic of Fritz Hansen, Erik Jørgensen, Onecolllection, Hay, Gubi, Louis Poulsen Lighting, Lightyears og Egetæpper har stillet deres produkter til rådighed for indretningen af Rådsbygningen.

De deltagende keramikere er Bodil Manz, Louise Hindsgavl, Martin Bodilsen Kaldahl, Steen Ipsen, Karen Bennicke og Morten Løbner Espersen. Det er galleriet Puls Contemporary Ceramics i Bruxelles ved Annette Sloth, der udstiller den danske keramik. Puls er danskejet og repræsenterer førende danske keramikere.

Indretningen er et resultat af et samarbejde mellem Udenrigsministeriet, Kunststyrelsen og Danish Crafts.

Yderligere oplysninger kan findes på www.eu2012.dk/kultur
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094