23948sdkhjf

Midtjysk møbelvirksomhed skifter ejer

Efter tolv års parløb mellem de to stiftere af møbelhandelsvirksomheden 2-Connect, sælger den ene grundlægger nu sin andel. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

2-Connect, der har base i Ikast, blev grundlagt i 2008 af de to møbelbranchefolk Mogens Olsen og Karl-Henrik Lysgaard, og partnerskabet har fra begyndelsen fungeret med Mogens Olsen som bestyrelsesformand og Karl-Henrik Lysgaard som administrerende direktør. 

Fra partnerskab til investorkreds

2-Connect

2-Connect udvikler, sælger og producerer møbler, som bliver produceret hos samarbejdspartnere primært i Fjernøsten. Kunderne er storaftagere indenfor retail i Danmark og på eksportmarkeder som blandt andre Europa, Australien og Nordamerika.

Virksomheden havde i regnskabsåret 2019 en bruttofortjeneste på 46 mio. kr. og et resultat før skat på 20 mio. kr. 

Nu har Mogens Olsen valgt at sælge sin andel af forretningen, og på købersiden står Karl-Henrik Lysgaard sammen med en gruppe lokale investorer bestående af investor Dion Eriksen og tekstildirektør Lars Gantzel Pedersen, begge med udgangspunkt i Ikast, samt Esbjerg Brygge Invest.

Ifølge den nye hovedaktionær, Karl-Henrik Lysgaard, har processen omkring ejerskiftet været god.

– Det er lykkedes at lave en aftale, som er god for alle parter; Mogens Olsen som sælger, men også for de nye investorer og det fortsættende selskab, i særdeleshed for virksomhedens nuværende kunder, leverandører og medarbejdere. Jeg er stolt af, at de nye investorer synes 2-Connect er en spændende virksomhed, og glæder mig til at fortsætte rejsen med dem, udtaler Karl-Henrik Lysgaard, der fortsætter på direktørposten, mens medinvestor Dion Eriksen sætter sig i formandsstolen.

Ambitiøs plan ligger klar

I dag beskæftiger 2-Connect 100 medarbejdere, hvoraf 30 sidder i Ikast og 70 sidder på internationale kontorer, og den nye bestyrelsesformand ser frem til at fortsætte væksten.

– 2-Connect er en særdeles veldrevet virksomhed, som har gennemgået en fantastisk vækst og er funderet på et solidt setup. Den udvikling ser vi stort potentiale i – ikke mindst internationalt på mange eksportmarkeder. Med Karl-Henrik Lysgaard har 2-Connect en dygtig og erfaren direktør, der kender både virksomheden og markederne, siger Dion Eriksen, der sammen med de øvrige investorer forventer at kunne bidrage med værdifuld sparring i forhold til international afsætning.

– Vi har sammen med Karl-Henrik Lysgaard lavet en ambitiøs plan for vækst og udvikling, fortæller den ny bestyrelsesformand.

Mogens Olsen glæder sig over salget af sin andel i 2-connect.

– For mig er det vigtigt, at Karl-Henrik Lysgaard har lyst til at køre virksomheden videre sammen med de nye investorer. Karl-Henrik har været styrmanden om bord, han kender kunder, markeder og medarbejdere, og jeg tror det har været en afgørende faktor for de eksterne investorer. Jeg er glad for at det er lykkes at tiltrække Esbjerg Brygge Invest og de to lokale investorer. Det synes jeg, vidner om en attraktiv virksomhed, som er klar til fremtiden, siger Mogens Olsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093