23948sdkhjf

Radius Møbler overtager R. Randers

Radius Møbler i Hadsten har købt møbeldesign virksomheden R. Randers i Odder. Gennem længere tid har Odder virksomheden søgt efter en ny ejer, og det er nu lykkedes.
Finanskrisen har sat sine spor, også i kontraktmøbelbranchen, hvor en konsolidering i øjeblikket er i gang. Hos Radius Møbler har man vurderet, at det er vigtigt at stå stærkt i forhold til kunder og leverandører.

Desuden skal produktprogrammerne være bredere, salgsindsatsen forstærkes og produktudviklingen intensiveres. Derfor har virksomheden nu købt R. Randers:

- Vi overtager en superspændende virksomhed, med et fantastisk produktprogram, som passer perfekt sammen med vores eget program, udtaler ledelsen i Radius Møbler, Lars Andersen og Niels Kastrup.

Kender kulturen og værdierne
Gennem de sidste par måneder har der været rigtig meget omtale af R. Randers og ejerkredsens ønske om at afhænde livsværket. Interessen for den familieejede virksomhed har været særdeles stor, og der har været ført flere forhandlinger, med både danske og udenlandske bejlere.

- Det er ingen hemmelighed, at vi meget gerne ser historien ført videre, og derfor er det med stor glæde, at vi nu har fundet en køber, som kender og respekterer huset, lyder det i en udtalelse fra R. Randers-ejerne, 69-årige Erik Randers og han søster, Kirsten Nonbye på 66.

Både Lars Andersen og Niels Kastrup har nemlig fået en del af deres møbelopdragelse i R. Randers, de og kender derfor til både kulturen og de værdier, som R. Randers står for.

R. Randers har gennem de sidste godt 60 år solgt møbler til en lang række af uddannelsesinstitutioner i landet. Virksomheder, hospitaler, kommuner, regioner og staten er ligeledes blandt kunderne.

Produktion fastholdes i både Hadsten og Odder
Forhandlingerne har været korte og intense, og ifølge direktør Niels Kastrup bliver opgaven i første omgang at vurdere, hvordan de forskellige funktioner kan sammenlægges.

Man samler ekstern/intern salg i Odder og bevarer indtil videre produktion i både Hadsten og Odder. I den forbindelse har virksomheden set sig nødsaget til at tage afsked med tre medarbejdere fra R. Randers.

- Sammenlægningen af de to virksomheder ser vi som det perfekte match. Vi er på eksportsiden stærke i Norden, og R. Randers har gennem mange år skabt sig et marked i det øvrige Europa. På det danske marked, som naturligvis er det vigtigste, vil man på produktsiden supplere hinanden særdeles godt, vurderer Lars Andersen.

- Som gammel ”Randers”-mand glæder jeg mig rigtig meget til at komme i gang. Vi skal sammen med de mange kompetente medarbejdere skabe en helt ny fælles arbejdsplads, tilføjer han.

Klar fra i dag
Den første samlede præsentation af den nye designvirksomhed, og ikke mindst deres produkter, vil finde sted på Stockholm Furniture Fair i februar næste år.

- Der vil vi præsentere det nye ”Randers+Radius”. Men allerede fra i dag vil vi være klar til at betjene alle vore kunder, understreger Niels Kastrup.

Parterne i handlen har aftalt ikke at offentliggøre købesummens størrelse eller de nærmere økonomiske vilkår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083