23948sdkhjf

Gabriel fortsætter fremgangen

Der var betydelig vækst på både top- og bundlinje, da den nordjyske producent af møbeltekstiler tirsdag offentliggjorde sit årsregnskab.
Når Gabriels ledelse i næste måned indkalder til generalforsamling på hovedkontoret i Aalborg, bliver det for andet år i træk et særdeles positivt koncernregnskab, der sendes til godkendelse hos aktionærerne.

Efter et svært 2008/09 er det nemlig igen lykkedes for Gabriel at øge såvel omsætningen som indtjening, og med en overskudsgrad på 7,5 % har virksomheden i 2010/11 præsteret sit bedste årsregnskab siden 2007/08.

Selv om den internationale efterspørgsel på erhvervsmøbler fortsat ligger på et lavt niveau, steg omsætningen med 10 % til 242,6 mio. kroner, mens resultat før skat steg fra 12,9 til 22,5 mio. kroner.

- Væksten i omsætning og resultat pr. aktie lever dermed op til koncernens mål og er et synligt tegn på, at Gabriel realiserer potentialer på såvel nye markeder som inden for nye produktområder, der ligger senere i værdikæden end kerneproduktet møbelstoffer, udtaler direktionen med adm. direktør Anders Hedegaard Petersen i spidsen.

Vækst i Danmark og på eksportmarkederne
Omsætningen i kerneproduktet – møbelstoffer til erhvervsmøbler – steg med 8 % i forhold til sidste år. Væksten i totalomsætningen kommer desuden fra de produkter og serviceydelser, som koncernen afsætter til samme kundekreds, men som tilhører værdikædens næste led; fx tilskæring, syning og polstring af møbeldele. Hertil kommer øgede lejeindtægter i Gabriel Erhvervspark, der har sikret datterselskabet Gabriel Ejendomme et overskud på 0,9 mio. kroner.

Salget i Danmark steg med 6 % til 21,5 mio. kroner, mens eksportomsætningen steg med 11 % til 221,2 mio. kroner, og eksportmarkederne udgør således fortsat 91 % af den samlede omsætning.

Koncernens personaleomkostninger blev øget med 10 % til 36,0 mio. kroner – primært som følge af oprustning i salgsafdelingen, hvor der afsat flere ressourcer til markedsudvikling i England og Kina. Ved udgangen af regnskabsåret udgjorde den samlede medarbejderstab 67 personer.

Usikre prognoser for 2011/12
Den internationale efterspørgsel på erhvervsmøbler har kun været svagt stigende efter kriseåret 2009, og Gabriel betegner derfor udsigterne i regnskabsåret 2011/12 som usikre.

Indtil videre budgetteres med en omsætning og et primært resultat (EBIT) på niveau med 2010/11, men Gabriel understreger samtidig, at man på ingen måde anser krisen for at være overstået:

- Ledelsen er af den opfattelse, at lavkonjunkturen fortsat vil hæmme vækstmulighederne i kerneområdet, hvorfor der nu er nedsat et udvalg med henblik på i fremtiden at sikre kontinuerlig vækst i omsætning og indtjening igennem akkvisitioner, oplyser direktionen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11