23948sdkhjf

Horn Bordplader skruer op for forventningerne

Regnskabsåret 2010/11 har ikke levet op til forventningerne. Men med investeringer i produktionen og nye kunder på vej er kursen sat mod vækst i 2012.
I juli 2010 var glæden stor, da direktør Karl Nielsen kunne offentliggøre, at Horn Bordplader havde indledt samarbejde med køkkengiganten Nobia om leverance af bordplader i massivtræ til HTH.

Forud var gået et par turbulente år, hvor omsætningen faldt fra 75 til 40 mio. kroner, og aftalen med Nobia gav forventninger om ny fremgang på fabrikken i Aulum.

Har taget længere tid end ventet
I det nyligt offentliggjorte 2010/11-regnskab må virksomheden dog konstatere, at det ikke er lykkedes at øge aktivitetsniveauet så meget som ventet. Resultatet lyder på 33.337 kroner netto, og det er et mindre tilfredsstillende facit, lyder dommen fra direktør Karl Nielsen:

- Det har taget længere tid end forventet at kickstarte samarbejdet med Nobia; blandt andet på grund af den generelle afmatning i branchen, siger han til Wood Supply.

Direktøren pointerer dog samtidig, at selvom virksomhedens aktivitetsniveau fortsat ligger langt under niveauet for år tilbage, så omsætter man i dag for meget mere pr. ansat end dengang. Det giver et mere solidt fundament at bygge på.

Planmæssigt fra start i 2011/12
I det nye regnskabsår, der blev indledt den 1. juli, budgetterer Horn Bordplader med en omsætningsvækst på 4-5 %. Men Karl Nielsen har en forhåbning om, at det kan blive til væsentligt mere i anden halvdel af regnskabsåret:

- De første måneder er forløbet planmæssigt i forhold til budgettet, men jeg tror, at vi kan nå et stykke over budget efter nytår. Vi har nye aftaler på plads, der træder i kraft til januar, og jeg forventer også en del vækst på samarbejdet med HTH, siger direktøren.

En del af optimismen skyldes øgede ambitioner på eksportmarkederne, hvor Horn Bordplader i dag blot henter 2-3 % af sin samlede omsætning.

Virksomheden indledte sidste efterår for et samarbejde med en agent i Tyskland og har desuden arbejdet med et fremstød i Sverige og Norge siden foråret. Ifølge Karl Nielsen er setup’et nu tæt på at være på plads, og han vil ikke være overrasket, hvis det allerede i år lykkes at øge eksportsalget til 15 % af den samlede omsætning.

Investeringer skal øge konkurrenceevnen
Selvom medarbejderne i produktionen ikke har haft så meget at lave som ventet, har Horn Bordplader alligevel valgt at investere ca. 2,5 mio. kroner i nye maskiner i 2011. Før sommerferien blev en ny kantlimer installeret i produktionen, og i uge 45 udvides maskinparken med et nyt lamineringsanlæg.

- Vi budgetterer forsigtigt i år, for krisen er ikke ovre endnu. Men vi har stor tiltro til fremtiden og har valgt at investere i produktionen for at blive mere konkurrencedygtige, forklarer Karl Nielsen.

Han råder i dag over 35 medarbejdere, og det er markant færre end de ca. 90, der var ansat på fabrikken, da markedet toppede for fire år siden. I takt med, at de nye aftaler kaster ordrer af sig i det nye år, forventer direktøren, at der igen bliver brug for flere hænder.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078