23948sdkhjf

Junckers opgraderer UV-lamper

Nye UV-lampehuse fra Efsen Engineering har sikret bedre lakhærdning og store energibesparelser hos den kendte gulvproducent.
Hvad gør man, når lakhærdningen kræver rigtig mange UV-lamper og dermed giver gener i produktionen med varme, stort forbrug af sandpapir og stort energiforbrug.

Hos Junckers Industrier udskiftede man otte lampehuse i en UV-linje med fire nye lampehuse af mærket WoodCure fra Efsen Engineering. Det gav resultat! Man opnåede en bedre lakhærdning, temperaturen på emnerne blev sænket og energiforbruget blev halveret.

Stor varmeudvikling
Junckers konstaterede, at varmeudviklingen fra de otte UV-lamper, der parvis var anbragt i fire dobbelthuse, gjorde lakken blød. Lakrester satte sig fast, som en slags harpiks på sandpapiret, når brædderne nåede frem til slibeboksen. Heller ikke udsugningen gik fri af lakrester fra de overophedede brædder. Alt sammen til stor irritation for Junckers’ medarbejdere, der måtte standse produktionen med jævne mellemrum for at udskifte både sandpapir og udsugningsfiltre.

I et samarbejde med Efsen testede Junckers derfor de nye lampehuse, som ingeniørvirksomheden selv har udviklet. Resultatet var på alle måder positivt. For udover at opnå en bedre hærdning af lakken, blev produktionen langt mere effektiv. Yderligere opnåede man en halvering i det daglige energiforbrug til hærdningen.

- Det er et ganske imponerende beløb, vi har kunnet spare i driften, efter at de nye lamper er sat op. Men vigtigere er, at vi har opnået en forbedring i hærdningen. Jeg vidste godt, at det ville blive bedre, men at forbedringen var så signifikant, havde ingen af os fantasi til at forestille os, siger project manager i Junckers, Hans Kofoed Thomsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078