23948sdkhjf

Industriens forventninger omtrent uændrede

Industriens forventninger til de næste tre måneder er faldet en smule i august måned. Vurderingen af ordrebeholdningen er faldet, mens forventningen til produktionen er steget.
Industriens forventninger til produktionen i de kommende tre måneder er steget fra 15 i juli til 21 i august. Samtidig er vurderingen af færdigvarelagrene ved månedens start faldet fra 13 til 1, hvilket påvirker den sammensatte konjunkturindikator i positiv retning.

Til gengæld er industriens vurdering af ordrebeholdningerne faldet fra 15 til -5, hvilket påvirker den sammensatte konjunkturindikator i negativ retning.

Den sammensatte konjunkturindikator er 5 mod 6 i juli, når der ses bort fra normale sæsonudsving, oplyser Danmarks Statistik.

Stigende forventninger til produktion og beskæftigelse
De ikke-sæsonkorrigerede tal viser, at forventningerne til produktionen er steget fra 12 i juli til 28 i august, mens forventningerne til beskæftigelsen er steget fra 4 til 9. Forventningerne til udviklingen i salgspriserne er samtidig steget fra 0 i juli til 4 i august.

Der er overvejende positive forventninger til produktion, beskæftigelse og salgspriserne – mest udtalt for produktion og salgspriser inden for ”fremstilling af varige forbrugsgoder” (fx møbler) og ”fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder” (fx fødevarer).

”Mellemproduktindustien” har også generelt positive forventninger. ”Investeringsgodeindustrien” (fx maskiner til produktion m.m.) har positive forventninger til produktionen, men er den eneste sektor, som har negative forventninger til salgspriser.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095