23948sdkhjf

Millioner til Unimerco-ansatte

Med onsdagens salg af Unimerco til japanske Kyocera har Midtjylland fået et par hundrede nye millionærer. Det er nemlig medarbejderne, der ejer virksomheden.
Onsdag blev Sunds-virksomheden Unimerco solgt til det japanske konglomerat Kyocera for i alt 1,44 mia. kroner, og det er en handel, der forgylder alle 418 medarbejdere i virksomheden – høj som lav.

- Mere end et par 100 medarbejdere bliver millionærer ved det her salg – i hvert fald før skattemyndighederne har været der, siger adm. direktør Kenneth Iversen til Business.dk.

- Det er en del af samme filosofi – at vi er i samme båd, og det at drive virksomhed er et fælles projekt. At medarbejderne har ejermuligheder giver en større ansvarsfølelse, og vi føler, at det har været medvirkende til den gode udvikling, Unimerco har gennemgået de senere år, fortsætter han.

Ikke-ledende medarbejdere får 55 %
Ifølge Herning Folkeblad får direktøren selv den største bid af kagen. Han ejer 25 % af aktierne og indkasserer dermed omkring 360 mio. kroner for salget til Kyocera. 20 % ejes af den øvrige ledelse, mens de resterende 55 % fordeles blandt ikke-ledende medarbejdere.

- Jeg er meget glad og tilfreds på medarbejdernes vegne – og selvfølgelig også på mine egne vegne. Det er lykkedes at leve op til det, som vi har sagt i mange, mange år til medarbejderne, nemlig at det var en god investering at være både ansat og købe aktier i Unimerco, siger Kenneth Iversen til DR.

Som fortalt her på Wood Supply i går ændrer Unimerco nu navn til Kyocera Unimerco, og organisationen vil i løbet af kort tid blive udvidet med japanske medarbejdere; bl.a. i selskabets produktions- og økonomifunktioner. Desuden vil der blive ansat en ny japansk vice president.

Kenneth Iversen understreger, at Kyocera Unimerco fortsætter alle aktiviteter, og at der trods den kommende ekspansion ikke vil blive ændret ved virksomhedens særlige medarbejderkultur.

Læs mere i artiklen Unimerco solgt for 1,44 mia. kroner
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079