23948sdkhjf

Unimerco solgt for 1,44 mia. kroner

Japanske Kyocera har overtaget ejerskabet af den danske producent af skærende værktøjer.
Overtagelsen sker pr. 11. juli 2011, og Unimerco fortsætter alle aktiviteter som selvstændig enhed i Kyocera-gruppen, ligesom ledelse og alle medarbejdere fortsætter i det nye selskab.

For Unimerco medfører ejerskiftet blandt andet et større produktprogram og flere medarbejdere.

Formelt er det Kyocera’s tyske datterselskab; "Kyocera Fineceramics GmbH" der overtager Sunds-virksomheden i en handel til en samlet værdi af 1,44 mia. kr. Salget medfører, at Unimerco ændrer navn til "Kyocera Unimerco".

En hurtigere globalisering
- Når vi har besluttet at sælge nu, så skyldes det først og fremmest hensynet til en hurtigere globalisering. Vores store internationale kunder kræver vores tilstedeværelse stadig flere steder, og vi har ikke den fornødne ledelseskapacitet til flere sideløbende etableringer, udtaler administrerende direktør, Kenneth Iversen.

- Vi har heller ikke overalt en etableret kundemasse, som fra begyndelsen kan retfærdiggøre de store investeringer. Det kan Kyocera bringe os. Endelig så er vi for mit eget vedkommende nødt til at imødese et generationsskifte i løbet af et par år eller tre, fortsætter han.

I løbet af kort tid vil organisationen få et japansk islæt i både produktions- og økonomifunktioner, ligesom der fremover vil være en japansk vice president med arbejdssted i hovedsædet i Sunds.

Alle aktiviteter fortsættes og styrkes
For såvel køber som sælger har overtagelsen det klare mål at fortsætte den globale ekspansion, at styrke udviklingen, og at stræbe efter i endnu højere grad at være kundernes totalleverandør og servicepartner.

Det er Kyocera Unimercos klare mål at fortsætte udviklingen inden for alle kundesegmenter - såvel metal- og træ-/møbelindustrien som fødevare-, plast- og de grafiske industrier. Desuden fortsættes internationaliseringen af aktiviteterne rettet mod bygge- og anlægsindustrien.

Med overtagelsen kommer Kyocera også ind på et nyt forretningsområde. Den japanske storkoncern har således store forventninger til Unimercos anden væsentlige aktivitet samlet i selskaberne Unimerco Fastening, der står for salget af sømpistoler, søm og kompressorer under navnet TJEP.

Denne del af virksomheden er i kraftig vækst på en række europæiske markeder og vil i de kommende år intensivere internationaliseringen af sine aktiviteter, der primært er rettet mod bygge- og anlægsindustrien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095