23948sdkhjf

Ungt par hædres med Wegner Prisen

Kunsthåndværk- og designhuset A. Petersen Collection & Craft modtog tirsdag Wegner Prisen. Det fremgår af en pressemeddelelse. 

Bag designhuset står det unge par Anders Petersen og Kari Svarre, som sammen har skabt et univers for møbeludvikling og møbelproduktion på virksomhedens adresse i København.

Og netop dét univers er årsagen til, at A. Petersen modtager Wegner prisen, der i år uddeles for femte gang:

På adressen i København formår Anders Petersen og Kari Svarre nemlig at få kunsthåndværk og design til at komme til live i en smuk og levende blanding af arbejdende værksteder, salg og formidling på højt internationalt niveau, lyder det fra juryen.

Tønder-glæde
Det var ikke kun juryen, der gav A. Petersen gode ord med på vejen. Det samme gjaldt H.K.H Prins Joachim, der overrakte prisen på rådhuset i Tønder, der også er Wegners hjemby.

Besøget i Tønder blev samtidig en kærkommen anledning for prinsen til at besøge en egn, hvor han har boet i mange år:

- Jeg har glædet mig til at komme her i dag. Det giver min familie og jeg lejlighed til at besøge Tønder, som alle nok ved er et område, som vi alle har stærke bånd til og holder meget af, sagde H.K.H Prins Joachim under overrækkelsen.

- Men jeg har også glædet mig til atter at deltage i uddelingen af Wegner Prisen, fordi dagens prisuddeling hylder en dansk arkitekt, som siden 1940erne har spillet en stor rolle - og fortsat gør det, både herhjemme og ude i den store verden, fortsatte han.

Med hæderen fulgte også et diplom, en kontant pengepræmie og en Wegner-lænestol af modellen GE284.

Wegner Prisen
Wegner Prisen blev stiftet i 2015 i anledning af Hans J. Wegners 100 års fødselsdag. Det er derfor femte gang, prisen bliver uddelt.

Sidste år gik prisen til møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn, mens Snedkernes Efterårsudstilling, Aarhus Rådhus og japanske Noritsugu Oda, der er international samler og kender af dansk design, modtog prisen i henholdsvis 2017, 2016 og 2015.

Bag uddelingen af Wegner Prisen står Kunstmuseet i Tønder og Tønder Kommune. Med prisuddelingen ønsker museet og kommunen at hædre det verdenskendte bysbarn, der i 2014 ville være fyldt 100 år.

Wegner Prisen bliver uddelt en gang om året til en designer eller institution, der har bidraget væsentligt til nordisk designudvikling eller en person, som bidrager til at udbrede kendskabet til Wegners virke.

Prisvinder i 2015: Noritsugo Oda
Prisvinder i 2016: Aarhus Rådhus
Prisvinder i 2017: SE - Snedkernes Efterårsudstilling
Prisvinder i 2018: Møbelsnedkeriet PP Møbler og møbelproducenterne Getama og Carl Hansen & Søn

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078