23948sdkhjf

Video: Ny maskine øger effektiviteten med 40 procent hos østjysk inventarproducent

Fleksibiliteten og effektiviteten har taget et gevaldigt hop hos Boye Inventar, der fremstillinger inventarløsninger af særligt træ til alt fra messetande til kontormiljøer og butiksinventar.

Virksomheden har investeret i en ny 5-akset Rover B CNC-maskine fra Biesse med en speciel akustik borekasse, og det har sat sit tydelige aftryk i produktionen:

- Med den nye borekasse bliver vi i snit 40 procent mere effektive end tidligere, så forskellen er markant, lyder det fra virksomhedens direktør Mikael Boye i en pressemeddelelse.

Lyddæmpende møbler
Den nye CNC-maskine er en særlig stor hjælp inden for de områder, hvor den familieejede virksomhed har udviklet en speciel knowhow. 

Det gælder blandt andet indenfor brand- og lyddæmpende materialer, som inkorporeres i møbler og på lofter. Pladerne til de materialer produceres på den nye maskine, der er leveret af Junget. 

Men den nye maskine har også andre formål:

- Med den nye maskine kan vi nu generelt lave en samlet og hurtigere bearbejdning end tidligere. Vi kan nu lave en bearbejdning af emner på op til 2.05 m i diameter, hvor udskæring, boring og fræsning sker i en samlet bearbejdning, forklarer Erik Hother Jespersen, der er salgsleder ved Boye Inventar.

Den nye 5-akset CNC-maskine bruges blandt andet til at fremstille lyddæmpende plader. 

Han ser store muligheder i at udnytte den nye CNC-maskine til produktion af halvfabrikata og unikke bordpladeløsninger.

- Vi har bare måttet indse at med nye maskiner, så øges vores fleksibilitet og vores evne til at levere lige præcis det, kunderne mangler, uanset om det er lyddæmpende pladeløsninger eller et receptionsmøbel til et konferencecenter med mere, siger Erik Hother Jespersen.

Den nye maskine er udstyret med 36 uafhængige værktøjer for enkelt og multiboringer. Spindlerne drives af tre inverter-styrede motorer, og rotationshastigheden kan programmeres op til 8000 o/min til kørsel af hurtige borecyklusser og reduktion af bearbejdningstiden.

Desuden er det muligt at programmere hastigheden i forhold til værktøj og hvilket materiale, der skal bearbejdes.

Artiklen er en del af temaet Video.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094