23948sdkhjf

Succesfuldt møbelfremstød i Japan

Snedkernes Efterårsudstilling (SE) har for første gang nogensinde været udenlands. Det skete i april med en seks dage lang rejseudstilling i Tokyo.
Tokyo Design Center dannede rammen, da SE i begyndelsen af april tog til Japan for at promovere nutidens førende danske møbelarkitektur.

Det er første gang, at SE har fremvist en samlet udstilling uden for Danmark, men det bliver ikke nødvendigvis den sidste.

Initiativet har nemlig vakt begejstring i såvel japansk presse som blandt fagfolk i landets møbel‐ og designvirksomheder. I alt godt 800 gæster lagde vejen forbi udstillingen i løbet af seks dage fra den 2. til den 8. april:

‐ Et særdeles pænt og tilfredsstillende besøgstal i betragtning af landets tilstand på det tidspunkt. Endnu mere tilfredsstillende er det, at både den japanske fagpresse og mange af de fremmødte møbelproducenter blev mægtig begejstret over dét, de så, siger Jens Hollænder Jensen fra Den Danske Ambassade i Tokyo ifølge Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning.

Høstede stor kredit
Udstillingen havde været i støbeskeen gennem mere end et halvt år, men som følge af den kritiske situation i Japan var det i en periode uvist, om det ville lykkes at udstille som planlagt.

I samråd med ejeren af Tokyo Design Center blev de involverede parter dog enige om at gennemføre udstillingen for at signalere, at Japan, trods den frygtelige naturkatastrofe, fortsat var ’open to business’:

‐ Og heldigvis for det. Mens mange andre internationale arrangører valgte at aflyse deres arrangementer og flygte ud af den japanske hovedstad, så har gennemførelsen af Snedkernes Efterårsudstilling ”Whiteout” høstet rigtigt meget kredit blandt de mange professionelle fagfolk og journalister fra den japanske designpresse, som benyttede lejligheden til at kigge de nyeste tendenser indenfor dansk møbeldesign i kortene, fortsætter Jens Jensen.

Efter udstillingen har handelsfolkene på Den Danske Ambassade i Tokyo været i kontakt med en lokal møbelproducent, som er interesseret i at sætte én af de udstillede stole i produktion. Hertil kommer en stort opsat reportage i den kommende udgave af det anerkendte designmagasin Axis

SE’s ”Whiteout”-udstilling fortsætter nu til London Design Festival, som afholdes d. 17. ‐25. september.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094