23948sdkhjf

Dom på vej i Erik Jørgensen-sag

Anklageren kræver en bøde på 0,8 mio. kr. Flere af de implicerede forhandlere mener dog ikke, at Erik Jørgensen har brudt konkurrenceloven. Dommen falder i næste uge.
Efter to dage i byretten skal en dommer i Svendborg nu tage stilling til, om Erik Jørgensen Møbelfabrik har brudt konkurrenceloven ved at true forhandlere til at fastholde bestemte priser på virksomhedens møbler.

Sagen kom frem i december 2010 , hvor Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kunne meddele, at der var rejst tiltale mod fabrikkens direktør samt salgs- og marketingschefen, og i denne uge blev retssagen indledt.

Har arbejdet intenst med problemet
Anklager Eva Krakauer har ifølge Dagbladet Børsen og Fyens Amts Avis krævet, at fabrikken straffes med en bod på 800.000 kroner samt at direktør Niels Jørgensen og salgschef Ole Skyum idømmes bøder på 25.000 kroner.

Anklageren henviste bl.a. til et brev, hvor Erik Jørgensen meddeler sine forhandlere, at man, for at sikre stolenes eftertragtethed, har besluttet at nedlægge forbud mod udsalgsannoncering:

- Man kan se ud fra den interne korrespondance i firmaet, at man har arbejdet intenst med problemet og har været ude i ret så rabiate forslag til, hvad der skulle ske, hvis forbuddet blev overtrådt, sagde Eva Krakauer ifølge Børsen.

Gennemsyret af rabatrytteri
Men de møbelhandlere, der har været indkaldt som vidner i sagen, har imidlertid ikke følt sig truet eller presset af fabrikken. Det kunne bl.a. Bjarke Hansen fra Haus i Herning fortælle i sit vidneudsagn, hvor han oplyste, at han havde holdt møde med salgschef Ole Skyum omhandlende en annonce:

- Vi blev enige om at være uenige. Han syntes ikke, at annoncen var pæn, og jeg syntes, at den var pæn, sagde Bjarke Hansen ifølge Børsen, mens Fyens Amts Avis citerer ham for følgende:

- Vores branche er gennemsyret af rabatrytteri, og os er der ingen, der kan styre. Vi gør, hvad der passer os – det er derfor, vi er selvstændige.

Der falder dom i sagen onsdag i næste uge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079